Kotimaisen yleisurheilun tähtikattaus Ratinassa keskiviikona ja torstaina

Keskiviikkona ja torstaina Ratinassa kilpaillaan Tampereen Teemakisat, jotka tuovat yleisön eteen jälleen nipun kotimaisen yleisurheilun kärkinimiä. Kaksipäiväiset kisat ovat nähtävissä YLE:n kanavilla ja molempina päivinä on tarjolla upea kattaus lajeja.

Aiturinaiset tähdittävät keskiviikkoiltaa

Keskiviikkona illan helmenä kilpaillaan naisten pika-aidat, jossa Reetta Hurske ja Lotta Harala hakevat loistoaikoja. Harala pinkoi oman ennätyksensä 13,13 viikko sitten Lahdessa ja Hurskeen kauden paras 12,91 on kovaa valuuttaa jo maailmankin tilastossa. Aiturikaksikko saa mukaansa myös Nooralotta Nezirin, joka on tällä kaudella parhaimmillaan taittanut aitasuoran aikaan 12,84. Pyrinnön edustuksen kisassa täydentää viime viikolla Lahdessakin nähty Olivia Ben Khalifa.

Kenttälajien puolella miesten korkeudessa kauden kotimaista kärkitulosta hallussaan pitävä Daniel Kosonen hakee kovia korkeuksia. Seurakseen Kosonen saa mm. seurakaverinsa Ville Eikkulan, joka viimeksi Ratinassa ylitti 2 metriä ensimmäistä kertaa urallaan. Miesten seipäässä Pyrinnön Urho Kujanpää kilpailee toisen kerran tänä kesänä. Jalkavaivasta kärsinyt Kujanpää saa seurakseen mm. kauden kotimaista kärkitulosta hallussaan pitävän Tommi Holttisen.

Naisten 400 metrin aidoissa Pyrinnön Frida Hämäläinen jahtaa hyvää aikaa. Aidoissa suurimpana tähtenä nähdään kauden kotimainen kärki HIFK:n Viivi Lehikoinen. Miesten 110 metrin aidoissa ei pyrintöläisiä nähdä, mutta radalla ovat Jyväskylän loistava aiturikaksikko Ilari Manninen ja Elmo Lakka.

Miesten 800 metrin kilpailussa lähtöviivalla on kova kattaus. Viivalla nähdään mm. tämän kauden top3 trio Joonas Rinne, Ville Lampinen ja Benjamin Lee. Pyrinnön värejä kahdelle ratakierrokselle tuo Julius Mäkinen. Naisten pituudessa Pyrinnöllä on jopa 4 edustajaa, kun listalta löytyvät Venla Väliharju, Vilma Itälinna, Oona Hietala ja Nea Lento.

Miesten 100m torstain helmenä

Torstain lajikattaus ei keskiviikolle kalpene. Illan helmenä toimii miesten 100 metrin kilpailu, jossa viivalle asettuvat kauden kotimainen kärki Samuli Samuelsson, haastajinaan mm. Samuel Purola, Viljami Kaasalainen ja Ville Myllymäki. Pyrinnöllä on radalle asettaa 4 juoksijaa; Joel Turkka, Ville Aarnivala, Aleksi Savolainen ja Juho Kahelin.

Miesten ratakierroksella Pyrintö saa 3 edustajaa, kun satasen pyyhkäisevä Turkka saa seuraa Kalle Raitalasta ja Jaakko Lehtilästä. Lähtöviivalle Pyrinnön miesten seuraksi asettuu mm. kauden kärki Filiph Johansson. Vahvan miesten juoksuedustuksen täydentää 1500 metrillä nähtävä Pyrintö-nelikko Aleksi Niemi, Teppo Syrjälä, Julius Mäkinen ja Severi Kymäläinen.

Naisten 100 metrillä Pyrinnön Vilma ja Venla Väliharju saavat seuraa mm. kauden kotimaisen tilaston kakkosesta Anniina Kortetmaasta ja kolmosesta Johanna Kylmäsestä. Naisten 400 metrillä Pyrinnön Alisa Aalto pääsee jahtaamaan kovia aikoja kauden kärkinimien Mette Baasin ja Amira Chokairyn kanssa. 800 metrillä pyrintöläiset Kiia Keinonen ja Jemina Forss saavat seuraa mm. kauden tilastonelosesta Viola Westlingistä.

Kenttälajeissa Pyrinnön Ella Junnila jahtaa jälleen ennätyskorkeuksia seuranaan mm. kauden tilastokakkonen Jessica Kähärä. Naisten keihäässä Pyrinnön ottelijakaksikko Maria Huntington ja Miia Sillman hakevat hyviä kaaria, seuranaan kauden kärkikaksikko Heidi Nokelainen ja Julia Valtanen. Pyrinnön nuoret Siiri ja Meri Elomaa nähdään myös kilpailussa. Naisten kuulassa nähdään kauden top5 työntäjistä jopa 4, kun Pyrinnön Suvi Helin saa seuraa Senja Mäkitörmästä, Eveliina Rouvalista ja Emilia Kankaasta. Miesten kuulassa ei pyrintöläisiä nähdä, mutta rinkiin astelevat mm. kauden kärkikaksikko Arttu Kangas ja Arttu Korkeasalo.

YLE televisio kilpailujen molemmat päivät. Lippuja kilpailuihin myynnissä sekä portilla, että osoitteessa https://www.lippu.fi/artist/yleisurheilun-teemakisat/