Poikkeusajan nuorten SM-hallit – Pyrinnölle 24 mitalia

Nuorten SM-hallit järjestettiin viikonloppuna Pirkkahallissa. Kisoihin osallistui reilut 650 urheilijaa. Poikkeusaikoina toteutetut SM-hallit vaativat hyvin poikkeavat järjestelyt.
Varmuus kilpailuiden järjestämisestä saatiin reilut kaksi viikkoa ennen h-hetkeä. Pyrinnön järjestelykoneisto aloitti systemaattisen valmistelun kohti SM-viikonloppua. Vapaaehtoisia itse kisatapahtumaan saatiin seuran toimijoiden lisäksi muista Tampereen yu-seuroista, yleisurheilun eteen toimijoista sekä osallistuvien urheilijoiden vanhemmista ja sidosryhmäläisistä.

Viikonlopun aikana nähtiin upeat, poikkeusaikojen, nuorten SM-hallit. Jokainen yksityiskohta oli tarkoin mietitty, lajiohjelma rakennettu niin että hallin maksimi henkilömäärä ei ylittynyt.

Lämmin kiitos nuorten SM-hallien eteen urakoineet talkoolaiset!

Upeiden kisajärjestelyiden lisäksi Pyrinnön urheilijat suoriutuivat viikonlopusta tuloksellisesti erinomaisesti. Isot onnittelut urheilijat & valmentajat!

Nuorten SM-hallien kuvasatoa on nähtävillä Pyrinnön kuvagalleriasta. Hyppää galleriaan tästä.

Frida Hämäläinen 300m aitojen mestariksi
Naiset-22 sarjassa Frida Hämäläisen saaliina oli kaksi mitalia. Suomen mestaruus irtosi perjantaina 300m aidoissa ajalla 41,94.  Mitalien kahmiminen jatkui lauantaina, kun Frida nappasi 400 metrillä pronssia. Reilun ratakierroksen ajaksi Frida kellotti 58,08.

Kiia Keinonen urakoi viikonlopun aikana kolme matkaa. Perjantaina N22 800 metrillä tuloksena oli pronssinen mitali ajalla 2.13,18. Sunnuntaina Kiia nappasi SM-pronssia 3000 metrillä. Ajaksi hän kirjautti 10.14,98.

Olivia Ben Khalifa teki ennätyksen N22 60m aidoissa. Saavutuksena SM-hopeaa ja aika 8,48.

Perjantaina M22 korkeudessa EM-halleihin matkaava Daniel Kosonen otti niin sanotusti omansa. Suomen mestaruus irtosi tuloksella 210. Pyrinnölle kaksoisvoiton varmisti Ville Eikkula hypäten tasan kaksi metriä.
Kosonen oli ilmoittautunut korkeuden lisäksi M22 pituuteen ja kolmiloikkaan. EM-hallijoukkueeseen valinta teki miehen viikonlopun suunnitelmiin muutoksia ja sivulajit jätettiin kesän SM-kisoihin.

Jami Siira sijoittui hopealle M22 seiväshypyssä tuloksella 505. Salla Tuominen hyppäsi N19 korkeudessa 160. Tuloksena jaettu 2.sija ja näin SM-hopeaa.

Nea Lento kisojen kaksoismestari
Naisten 19 sarjassa Nea Lento nousi kahdesti korkeimmalle palkintokorokkeelle. Kisojen avauspäivänä perjantaina Nea ponnisti N19 pituuden voittajaksi tuloksella 618. Vilma Itälinna ponnisti samassa kilpailussa SM-pronssille tuloksella 578.

Lauantain kisapäivä alkoi niin ikään mukavissa merkeissä. Nea loikki N19 kolmiloikan Suomen mestariksi tuloksella 12.93.

Ottelija Saga Vanninen otti omansa N19 kuulantyönnössä. Voittotulokseksi kirjattiin14.78.  Sunnuntaina Saga nappasi korkeudessa pronssia tuloksella 165.

Joel Turkka pisteli 400 metriä aikaan 49,34. Sillä pokattiin M19 Suomen mestaruus.

Jaakko Linnus juoksi Pirkkahallin aidatun ratakierroksen aikaan 38,52 ja nappasi M19 300m aitojen Suomen mestaruuden.

Antti Sainio SE vauhdissa
Miesten 17-sarjan 300 metrin aidoissa nähtiin hurjaa menoa. Antti Sainio aitoi ratakierroksen 16-sarjan SE vauhtia. Suomen mestaruus irtosi ajalla 37,77.

Pyrinnön kaksoisvoiton varmisti Jere Haapalainen ajalla 39,05. Muutamaa tuntia aikaisemmin Haapalainen tuuletti M17 800 metrin Suomen mestariksi. Voittoaika 1.59,28 on vajaa sekunti miehen ennätyksestä.

Sunnuntaina Sainio aitoi M17 60m aitojen SM-hopeaa ajalla 8,03.

Konsta Uuttera täydensi Pyrinnön M17 800 metrin mitalisijoja. Konsta nappasi hienossa juoksussa pronssia ajalla 2.00,88.

Lentojen loikkadominointi jatkui N17 kolmiloikassa, kun Sanni Lento loikki Suomen mestariksi tuloksella 12.07.

Vilma Väliharju aitoi 60 metrin N17 sarjan Suomen mestariksi ajalla 8,40.

Iida Kujanpää taivutti N17 seipäässä pronssille tuloksella 330.