Reetta Hurske aitoi Suomen ennätyksen Jyväskylän Motonet GP:ssä

Suurta epäselvyyttä ei ollut, kuka oli Jyväskylän Motonet GP:n tähtiurheilija. Reetta Hurskeelta oli lupa odottaa kovaa aikaa 100 metrin aidoissa. Siitä huolimatta oli pienoinen yllätys, että SE-aika syntyi jo näin varhain alkukesällä. 

Reetan ilme kertoi, että urku auki mennään jo alkuerässä. Ja näinhän siinä sitten kävikin. Aika rävähti tauluun 12,70: Uusi Suomen ennätys, parannusta pari sadasosaa! 

Huikea veto, ei siitä sen enempää. 

Reetta juoksi vielä finaalin voittajaksi ajassa 12,80. Ei huono aika sekään. 

Lotta Harala oli huikea aitojen ensimmäisessä erässä. Aivan mahtava juoksu viimeiseen aikaan, mutta sitten aika raskas kosketus. Loppuaika kuitenkin 13,03, jolla Lotta pansi ennätystään neljällä sadasosalla. 

Kompurointiin tuhraantui 5-8 sadasosaa. Finaalissa Lotan juoksu päätyi seitsemänteen aitaan. 

Reetta oli kisojen tähti, mutta pyrintöläisittäin Jyväskylän ilta oli muutoinkin aivan loistava. 

Marja Huntington venytti pituudessa lupaavasti 617. Toista viikkoa sitten upean ottelusarjan urakoinut Saga Vanninen  runttasi viimeisellä hypyllään 623 ja nousi Marian ohi kakkoseksi.   

Miia Sillman ponnisti 596. Tyytyväinen oli myös Venla Väliharju, joka leiskautti hienosti 575. 

Ella Junnilan hyppy alkaa vähitellen löytää oikean rytmin. Nyt ylittyi 185 ja yritykset viittä senttiä korkeammalta olleet lainkaan hassumpia. 

Pyrinnön nuoret miehet ilahduttivat tai jopa yllättivät. Jere Haapalainen, heinäkuun lopulla 19 vuotta täyttävä aitolahtelainen, tempaisi ratakierroksen lupaavasti. Kello näytti ajaksi 47,99, jolla Jere kiilaa Pyrinnön kaikkien aikojen tilaston viidenneksi. 

Viime vuoden Kalevan kisojen 400 metrin aitojen hopeamies Jaakko Linnus, 21, on kehittynyt tasaisesti. Nyt loppuaika 48,53 ja nousi seuran tilaston kahdeksanneksi. 

Viikko aiemmin 18-vuotias Antti Sainio rutisti saman matkan 47,81. Kohtuullinen perusta 4 x 400 metrin viestijoukkueen rakentamiseksi. 

Konsta Kankainen,19, on osoittanut aituriosaamistaan juniorivuosina. Pienoinen yllätys oli kuitenkin se, että miesten aidatkin sujuvat jo kohtuudella. Alkueräaika 14,98 on vähintään lupaava. Finaalissa Konsta kymmenestä aidasta kaatoi ainakin yhdeksän. Viimeisen aidan ylitystä ei näkynyt TV-kuvassa. Siitä huolimatta  rikkonaiseen juoksuun kului aikaa vain 15,10. 

Pyrinnön naisilla on tällä hetkellä kauden kotimainen kärkitulos neljässä lajissa: Seiskaottelu Saga Vanninen, 100 m aidat Reetta, korkeus Ella, kiekonheitto Salla Sipponen. Kohtuullista eikö vaan! 

Salla nakkasi  kauden parhaansa 54,93 Kööpenhaminassa. Seuraava sopiva tavoite on Tanja Komulaisen seuraennätyksen 57,10 pyyhkäisy. 

Teksti: Hakanen Jii
Kuva: SUL kuvapankki