Naisten korisliigajoukkue täydentyy

Pyrinnön naisissa on solmittu korisliigasopimukset seitsemän pelaajan kanssa. Mukana on neljä Pyrinnön omaa kasvattia, kaksi tamperelaisyleisölle jo tuttua pelaajaa sekä yksi kokonaan uusi tulokas punapaitoihin. Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta, mikä takaa sen, että pääosa pelaajista pystyy pelaamaan tarpeen mukaan myös naisten 1.divisioonassa.

Evianna Sipilä, 26, on Pyrinnön kannattajille jo vanha tuttu vuosilta 2016-2019, jolloin hän pelasi kolmen kauden ajan Pyrinnön divarijoukkueessa. Korisliigaa Evianna on pelannut aiemmin vuosina 2010-2015 kasvattajaseuransa Keravan Kori-80:n, Hongan ja HyPon riveissä yhteensä 58 ottelussa. Lisäksi 181-senttinen laituri on edustanut Suomea 39 kertaa WU18-maajoukkueessa.

  • Palo koripalloon ei ole koskaan täysin sammunut ja siksi tuntui, että paluu pelikentille olisi ollut edessä ennemmin tai myöhemmin. Kun tilaisuus liigapeleihin tuli, ajoitus ei voisi olla tämän hetkiseen tilanteeseeni nähden parempi. Pyrintö on upea, perinteikäs seura ja mulle on luontevinta pelata just Pyrinnön paidassa, joten olen tulevasta kaudesta erityisen innoissani!

Rosa Lehti, 20, siirtyi Tampereelle ToPon riveistä. PuHu Junioreiden kasvatilla on kasassa yhteensä 66 liigaottelua HBA:n ja Topon riveissä. Lisäksi 188-senttinen sentteri on pelannut 49 nuorten maaottelua.

  • Tuntuu hyvältä tulla pelaamaan Pyrintöön sekä yhdistää näin helposti koripallo ja opiskelut Tampereella. Treeneissä on ollut todella positiivinen ilmapiiri ja valmentajat sekä pelaajat ovat ottaneet minut hyvin mukaan joukkueeseen Odotan innolla tulevaa kautta ja on mukava päästä pelaamaan sekä kehittymään uuden joukkueen kanssa.

Aino Lampinen

Aino Lampinen, 22, on pelannut Pyrinnössä nyt kaksi kautta ja oli edelliskaudella erittäin tärkeässä roolissa Pyrintö Akatemian nuoressa divarijoukkueessa. Aino teki korisliigadebyyttinsä viime keväänä ja kyseiset neljä ottelua osoittivat, että Järvenpään NMKY:n riveissä korisoppinsa saaneella laiturilla on paljon annettavaa myös ylimmällä sarjatasolla.

Pyrinnön omista kasvateista Heli Poikelalle, 21, on ehtinyt kertyä jo yhden täyden korisliigakauden verran arvokasta kokemusta kovista liigapeleistä. Tunnollisena harjoittelijana tunnettu laituri on nostanut tasaisesti tasoaan, joten tulevalta kaudelta voidaan odottaa hienoja onnistumisia mm. Helin bravuuripaikalta, kolmen pisteen kaaren takaa.

Niia Little, 19, ei ole vielä korisliigadebyyttiään tehnyt, sillä hyvin alkanut edelliskausi Akatemia-joukkueessa keskeytyi loukkaantumiseen, josta kuntoutuminen vei oman aikansa. Kesän harjoittelu on kuitenkin tuottanut tulosta ja sitä kautta tie korisliigapeleihin on nyt aukeamassa. Niian vahvuuksia laiturina ovat ehdottomasti hänen monipuolinen hyökkäysvalikoimansa sekä periksiantamaton asenteensa puolustuksessa.

Vielä A-tyttöikäiset Anni Nurminen, 17, ja Kenisha Williams, 17, debytoivat molemmat korisliigassa jo edelliskauden päätteeksi, vaikka ensisijainen pelipaikka olikin tuolloin vielä Akatemia-joukkueessa. Takapelaajan paikalla viihtyvällä Annilla ja laiturina viilettävällä Kenishalla on vielä aikaa tehdä lopullinen läpimurtonsa korisliigassa, mutta se voi hyvinkin tapahtua jo tulevalla kaudella.

Naisten päävalmentaja Antti Nikkilä on enemmän kuin tyytyväinen siitä, että korisliigajoukkueen runko alkaa vähitellen muotoutua. Vaikka joukkueessa on tapahtunut kesän aikana paljon pelaajavaihdoksia, niin uudet pelaajat ovat istuneet erinomaisesti mukaan porukkaan ja harjoituksissa on ollut erittäin hyvä meininki. Lisäksi ensimmäinen jenkkisopimuskin odottaa jo julkaisemista, joten kannattaa jäädä kuulolle!