Reili Richardson naisten kolmas ulkomaalaisvahvistus

Pyrintö on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Reili Richardsonin, 23, kanssa. Richardson on 180-senttinen takapelaaja, joka pelasi koko yliopistouransa Arizona State Universityn joukkueessa ja oli aloitusviisikossa heti freshman-vuodesta lähtien yhteensä 120/132 NCAA-sarjan ottelussa.

Ensimmäisen ammattilaiskautensa 2020-2021 Richardson pelasi Luxemburgissa, Grenewald Hostertin joukkueessa 19,2 pisteen, 5,8 levypallon ja 2,7 syötön keskiarvoin. Kausi 2021-2022 jäi häneltä väliin, mutta nyt Richardson on valmis jatkamaan ammattilaisuraansa kovin tavoittein.

Naisten päävalmentaja Petteri Molenius odottaa innoissaan, että saa Reilin sekä aiemmin sopimuksen solmineen Tera Reedin Suomeen syyskuussa ja joukkue pääsee harjoittelemaan yhdessä.

– Reili on juuri sellainen pelaaja, jota olemme etsineet koko kesän. Pitkä ja ulottuva pallonkäsittelijä, joka pystyy tekemään koreja, mutta ennen kaikkea luomaan paikkoja myös muille. Kovatasoisen Arizona Staten kaikkien aikojen syöttötilaston ykköstila on hyvä osoitus hänen pelinäkemyksestä ja kyvystään löytää oikea pelaaja hyökkäyksessä.