Tampereen koulujen suunnistusmestaruuskilpailut 2019

Torstaina 10.10. klo 10 Kaupin jalkapallokentällä

Kilpailuohjeet

Kilpailun järjestää Tampereen Pyrinnön suunnistusjaosto. Kilpailussa sovelletaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja ja ratamestari: Mikko Eskola, 0400-568693, mikkoeskola@kolumbus.fi

Tuloslaskenta, ilmoittautumiset ja emit-muutokset: Jyri Mustajoki 050-4009887, jyri.mustajoki@gmail.com

Kilpailukeskus

Kilpailu järjestetään Kaupin urheilupuistossa.

 Kilpailukeskuksen läheisyydessä on riittävästi paikoitustilaa (muista parkkikiekko).

Kilpailukartta, radat, matkat ja rastimääritteet

Kilpailukartta Kauppi, 1:7500, 5 m eli 1 cm kartalla on 75 m maastossa. Kartan koko on A5 ja se on säänkestävää pretex-materiaalia. Rastimääritteet ovat vain kartassa. Kartassa rastinumeron vieressä on rastikoodi  (esim:  5 – 45). TARKISTA, että rastin emit-leimasimessa oleva numero ja kartassa oleva rastikoodi ovat samat. Jos leimaat väärällä rastilla, mene oikealle rastille. Rastit on kierrettävä numerojärjestyksessä (jos leimaa välissä ylimääräisillä rasteilla, niin se ei haittaa).

Sarjat ja matkat

Kilpailussa on sekä yksilö-, että parisarjat (ks. tarkemmat ohjeet alla), ja parin voi muodostaa saman koulun oppilaista haluamallaan tavalla. Sama kilpailija voi kilpailla vain joko yksilö- tai parisarjassa. Parisarjassa kilpailusarja määräytyy parin vanhemman jäsenen mukaan ja siten, että tyttöjen sarjassa parin molempien jäsenten on oltava tyttöjä.

Osanottajia on uusi ennätysmäärä peräti 433 kilpailijaa, joista suurin osa parisarjoissa. Huikeeta nousua osanottomäärissä: v. 2017 oli 287, v. 2018 oli 371 kilpailijaa ja nyt siis 433 kilpailijaa – wow!

Sarja

  Km

Rasteja

 

Sarja

  Km

Rasteja

Pojat 3-4 lk

1,7 km

7

 

Tytöt 3-4 lk

1,7 km

7

Pojat 3-4 lk PARI 

  1,7 km

7

 

Tytöt 3-4 lk PARI

1,7 km

7

Pojat 5-6 lk 

2,2 km

10

 

Tytöt 5-6 lk

2,2 km

10

Pojat 5-6 lk PARI

2,3 km

8

 

Tytöt 5-6 lk PARI

2,3 km

8

Pojat 7-9 lk

2,4 km

10

 

Tytöt 7-9 lk

2,4 km

10

Pojat 7-9 lk PARI

2,5 km

9

 

Tytöt 7-9 PARI

2,3 km

7

Kilpailunumerot

Kilpailussa ei käytetä rintanumeroa.

Lähtöajat

Lähtöajat ovat nähtävissä omalla sivullaan sekä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Ensimmäiset lähdöt klo 10.00. Tule ajoissa paikalle!

Emit-leimausjärjestelmä ja Emit-ohje

Kaikissa sarjoissa käytetään Emit-leimausjärjestelmää.

Kilpailijoiden on käytettävä sitä Emit-kilpailukorttia, joka on mainittu lähtöluettelossa. Jos luettelossa on Emit-numeron perässä L, niin järjestäjä on varannut laina-Emitin parin käyttöön.

Laina-Emitit saa Infosta/tulospalvelusta. Väärän Emit-kortin käyttäminen on hylkäysperuste.

Mahdolliset muutokset kilpailijatietoihin tai Emit-kortin numeroon tulee tehdä tulospalveluun hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Emit-kortin nollaus tapahtuu lähdössä (=noin neljä start-leimasimen valon välähdystä, jolloin kilpailukortti nollautuu). Ajanotto lähtee käyntiin, kun Emit-kortti irtoaa leimasimesta).

Maalissa kilpailijat leimaavat maaliviivalla. Maalin jälkeen kilpailijat siirtyvät leimantarkastukseen. Laina-Emit palautetaan tulospalveluun kisan jälkeen.  

Parisuunnistuksen ohjeet

  • Parin tulee kulkea koko matka yhdessä eli korkeintaan 20 metrin etäisyydellä toisistaan. Maastossa on valvojia, joilla on tarvittaessa oikeus pysäyttää ilman paria kulkeva suunnistaja siksi aikaa, kunnes pari on jälleen yhdessä ja/tai raportoida maaliin liian etäällä kulkevista pareista.
  • Parilla on käytössä yksi Emit-leimauskortti, jolla leimataan tavalliseen tapaan jokaisella rastilla. Parista sen, jolla ei ole Emit-korttia, tulee käydä 10 m päässä jokaisesta rastista. Myös rasteilla käyntiä valvotaan kilpailun aikana.
  • ’Kakkosjuoksijat’ eivät saa aiheuttaa tarpeetonta ruuhkaa rasteille, eivätkä toiminnallaan estää ketään leimaamasta.
  • Pari pitää toisiaan kädestä kiinni ylittäessään maaliviivan. Myös maaliviivalla leimataan.

Lähtö

Lähtö sijaitsee 150 metrin päässä kilpailukeskuksesta. Kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan 4 minuuttia ennen lähtöä. Ajanotto käynnistyy Emit-kortin nollauksesta lähtötoimitsijoiden antamien ohjeiden mukaan. Kartan saa ottaa ja sitä saa katsoa 1 minuutti ennen lähtöä.

Tule ajoissa lähtöön. Kokeile mallirastilla leimausta!

Maali

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Maaliviivan ylitys tulee tapahtua käsi kädessä. Myös maaliviivalla leimataan. Maaliintulon jälkeen kilpailija siirtyy välittömästi tulospalveluun. Karttoja ei kerätä pois, mutta reiluun peliin kuuluu se, ettei niitä näytetä vielä lähtemättömille kilpailijoille.

Tulokset

Tulokset julkaistaan netissä reaaliaikaisena.

Linkki tuloksiin:
https://events.navisport.fi/results/145c2543-aed9-4eb0-939c-61a9f2630f40

Myöhemmin illalla tulokset julkaistaan myös kilpailujen nettisivuilla.

Kilpailukeskus

WC sijaitsee kisakeskuksen ja Kaupin vanhan huoltorakennuksen välissä.

Pukeutumistilat ja pesu Kaupin vanhalla huoltorakennuksella.

Suositus: pue suunnistusvarusteet jo kotona verryttelyvaatteiden alle, mutta pidä itsesi lämpimänä ennen starttia.

Muuta

Normaalit koulusuunnistuksen rastit ovat käytettävissä niille, jotka eivät osallistu kilpailuun. Kartat saa ilman maksua infosta.

Kisapaikalla ei ole buffettia, mutta Kauppi Sports Centerin kahvio on 200 m päässä.

Sääennusteen mukaan kisan aikana lämpötila on +5 astetta, myös sade on mahdollinen. Huomioi tämä – pidä itsesi lämpimänä niin ennen starttia, kisan aikana kuin myös kisan jälkeen…

Palkintojen jako

Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä. Jokaisen sarjan kolme parasta saa mitalin.

Tsemppiä kisaan!