Kilpailunjohtajan lausunto

XXV Mikonpäivän sprinttisuunnistus
kilpailunjohtaja lausunto

 

Taas on edessä uusi – peräti 25. kerta – Mikonpäivän (sprintti)suunnistus.

Kymmenettä kertaa ’MPS’-kisa järjestetään kaupunkisprinttinä. Ilmeisestikin koronan ja kaukana olevan SM-yön takia osanottomäärä jäi nyt odotettua pienemmäksi. Kuitenkin 481 kilpailijaa osoittaa, että laadukkailla sprinteillä on tilausta!

Luvassa on jälleen kerran hienoa ja vaativaa sekä vaihtelevaa sprinttiä jälleen uudella alueella, jossa on erilaisia reitinvalinta- ja reitintoteutuselementtejä sekä suorituksen hallinnan haasteita.

Jälleen sprintissämme on ’opastava ote’ eli jo etukäteen kannattaa tutustua kilpailuohjeisiin, joissa havainnollistetaan ja kerrotaan, mikä on sprintissä sallittua ja kiellettyä ja miten MPS-sprintissä asiat on hoidettu ja kuvattu. Myös kilpailuohjeissa on annettu tärkeitä lisäohjeita mm rakenteilla olevista alueista ja aidoista sekä tien ylityksestä.

Näihin kilpailijoiden kannattaa ja pitää ehdottomasti tutustua ennen starttiviivalle asettumista. Toivotaan, että ketään ei tarvitsisi hylätä – ainakaan sprinttisääntöjen tietämättömyyden takia.

Huolellinen valmistautuminen – myös ajatuksissa – on varsinkin sprintissä ensiarvoisen tärkeää: ole hereillä heti alusta asti!

Keltaliivisiä maastovalvojia on 30 kpl reitin varrella – toisaalta valvomassa rastien paikallaan pysymistä, sääntöjen noudattamista, mutta myös osaltaan huolehtimasta turvallisuudesta. Myös kilpailijoilla on oma vastuunsa turvallisesta sprinttaamisesta. Tämä on kaikkien etu – ja myös lajin imagon kannalta tärkeä vaatimus.

****

Moneenkin kohtaan ratamestari joukkoineen laittaa kielletyn alueen punakeltaista nauhaa, varsinkin, jotta matalat tai harvat kielletyt pensasaidat maastossa vastaisivat karttaa. Kielletyn alueen purppuraraidoitusta on kartalla vain muutamissa kohdissa.

Noudata teiden ylitys/alituspaikkoja. Näitä tietenkin myös valvotaan. Noudata myös varovaisuutta teitä ylittäessäsi, talojen kulmissa ym.

Kuntosuunnistuksen maalina on etämaali. Kuntosarjalaiset tulevat etämaalista suoraan infoon, jossa saavat ajan.

Tsemppiä rinttailuun – pidä suunnistus edessä!

Tehdään yhteistyössä XXV Mikonpäivän Sprinttisuunnistuksesta jälleen hieno tapahtuma!

Terveisin kilpailun ’isä’ Mikko ’Lammikko’ Eskola