Pyrinnön naiset La 11.10. Kotkan Pelikarhujen vieraaksi

PeKap_logo_p

Pyrinnön naisten ottelut jatkuvat vieraspelillä Lauantaina Kotkan Pelikarhujen vieraana. Lauantain jälkeen joukkueen seuraava ottelu pelataan Ti 21.10. Turussa, jolloin vastassa on Turun Riento. Kahden vieraspelin jälkeen seuraava kotipeli on vasta La 25.10. ja silloin Pyynikillä vastaan asettuu Hyvinkään Ponteva.

Lähtökohdat otteluun

Molemmille joukkueille ottelu on kauden toinen. Pyrintö kärsi kauden avauspelissä tappion Forssan Alulle lukemin 70-77 (29-33). Kotkalaiset kävivät avausottelussaan Lappeenrannassa Catzin vieraana sarjapisteiden jäädessä Lappeenrantaan selvästi lukemin 77-52.

Kotkan Pelikarhujen kokoonpano nojaa voimakkaasti oman kaupungin kasvatteihin ja yhtä pelaajaa lukuun ottamatta kaikkien suomalaispelaajien tausta on joko Kotkan Työväen Palloilijat tai Peli-Karhut. Joukkueen ainoa suomalaispelaaja, joka on Kotkan ulkopuolelta, Saara Wahlgren (174cm/21v), siirtyi täksi kaudeksi Pelikarhujen riveihin neljän ToPossa pelaamansa kauden jälkeen.

Kotkan Pelikarhujen iskukyky on ehkä paperilla hieman heikentynyt viime vuodesta, koska sentterit Taru Tuukkanen (HyPo) ja Juta Jahilo (FoA) siirtyivät muihin seuroihin, ja näin ollen kokoa ei ole yhtä paljon kuin ennen. Joukkueessa koko on kuitenkin korvattu liikkuvuudella ja aktiivisuudella. Amerikkalaisvahvistuksia on kolmin kappalein ja joukkueessa pelaavat takamies Keira Peak (175/23) sekä laiturit Jasmine Gill (185/24) ja Natasha Thames (183/23).

Tehot

Pelikarhujen tehokkain pelaaja Catzia vastaan oli Keira Peak, joka pussitti 13 pistettä ja otti 11 levypalloa.

Pyrinnöstä vastaavasti Brittany Hedderson teki avauspelissä Forssan Alkua vastaan 24 pistettä ja otti 8 levypalloa. Meral Bedretdin säkitti Forssaa vastaan 7 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä.

9HjFJd (kopio)

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Peli-Karhut on naisten Korisliigan kestomenestyjä, mitalisijoituksia on 9 peräkkäin ja finaalissakin joukkue on viime vuosina nähty lähes vuosittain. Tänä vuonna joukkue on hieman nuorentunut, mutta mikäs on nuorentaessa, kun paikkakunnalla on vahva traditio ja juniorityö, jonka päälle rakentaa. Joukkueesta löytyvät kuitenkin silti myös johtotähtinä takamieslegenda Reetta Piipari ja perinteiset kolme erittäin kovaa jenkkivahvistusta. Mukavaa tulee olemaan nähdä myös yksi kaikkien aikojen suosikkivalmennettavistani, Lotta Richter, jälleen kentällä.

Meidän kokoonpanomme on jälleen elänyt ja lähdemme otteluun vain yhdellä jenkkivahvistuksella, sillä keskenkuntoinen Janette Anderson lähti alkuviikosta kotiin ja uutta jenkkivahvistusta emme ehdi saada. Loukkaantuneista pelaajistakaan kukaan ei ehdi toipua viikonlopuksi pelikuntoon. Lähdemme otteluun voittamaan tilanteita ja kehittämään pelaajiamme ja uskon, että pystymme tarjoamaan kotkalaisyleisölle hyvää ja vauhdikasta koripalloviihdettä ja muutamia uusia tuttavuuksia, jotka päivä päivältä ja peli peliltä kehittyvät yhä valmiimmiksi liigapelaajiksi. Tulos määräytyy sitten sen mukaan, kumpi joukkue on enemmän tilanteita ottelussa voittanut.