Oravapolku

Katso Oravapolun talvikauden ohjelma Harjoitukset-sivulta!

Oravapolku eli lasten suunnistuskoulu tarjoaa monipuolista ja ympärivuotista suunnistustoimintaa 4-13-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Oravapolulla on mukana yli 200 lasta ja ohjaajia on noin 40.

Tunnelmia kesältä 2017:

Suunnistusharjoitukset pidetään Tampereella tai sen lähiseudulla. Kotimaastona on Kaupin urheilupuisto, jossa järjestetään useita harjoituksia ympärivuotisesti.

Oravapolkutoiminnan ydin on torstaisin kello 18-19.30 pidettävä harjoitus, johon osallistuvat kaikki oravapolkulaiset.

Torstaiharjoitusten lisäksi erilaisia harjoituksia on tarjolla useamman kerran viikossa. Osa harjoituksista tehdään yhteistyössä alueen muiden seurojen kanssa. Suunnistuskilpailuihin on mahdollista osallistua lähes jokaisena viikonloppuna.

OPK-Kuva1Talvella ohjelmassa on monipuolisia saliharjoituksia sekä suunnistus- ja juoksuharjoituksia ulkona.

Oravapolulla on neljä ryhmää jaettuna iän mukaan. MeKaKo-ryhmät eli Metsäkoulu, Karttakoulu ja Kompassikoulu ovat alle 10-vuotiaiden ryhmiä ja Taitokoulu on 11-13-vuotiaiden ryhmä. Toiminta jatkuu 14-vuotiailla ja sitä vanhemmilla Nuorten Ryhmässä.

Perustiedot toiminnasta löytyvät näiltä sivuilta. Päivittäiset harjoitukset löytyvät ryhmittäin kalenterista. Seuran ajankohtaisista tapahtumista tiedotetaan myös keskustelupalstalla.

Suunnistus on yksilölaji, joten harjoitus-, leiri- ja kilpailutarjonnasta voi vapaasti valita perheen ja lapsen ohjelmaan sopivat tapahtumat. Leirejä järjestetään pienimpien osalta päiväleireinä, ja vanhimmilla oravilla on vuodessa jo useita leirimahdollisuuksia.

Suunnistusopetuksen “punavalkoisena lankana” on suunnistuksen ajatusmalli – suunnitelma, ennakointi, havainnointi, varmistus.

OPK-Kuva7Fysiikkaharjoituksia tarjotaan monipuolisissa ympäristöissä kuten liikuntasaleissa, poluilla, puistoissa ja metsissä.

Nuorimpien lasten toiminta on leikinomaista, iän myötä harjoitusmallit kohti omatoimista aktiivista suunnistusharjoittelua lisääntyvät.

Ryhmähengen luominen ja sosiaalisten taitojen vahvistuminen otetaan huomioon kaikessa tekemisessä.

Oravapolulla noudatetaan OHO-periaatetta: järjestämme toimintaa jossa viihtyvät niin Oravat (lapset), Huoltajat kuin Ohjaajatkin!

Suunnistus on parhaimmillaan koko perheen iloinen harrastus. Oravapolun menestys ja hauskuus perustuvat siihen, että meillä on toiminnassa mukana runsas joukko vanhempia, jotka osallistuvat omien kykyjensä ja halujensa mukaan harjoitusten toteuttamiseen. Ohjaajana voi toimia myös ilman aiempaa suunnistuskokemusta. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, ota yhteyttä Oravapolun vastuuohjaajiin.

 

NuoriSuomiLogoTampereen Pyrinnön Oravapolku on Nuori Suomi -sinetin arvoista toimintaa! Sinetti TP:llä on ollut jo vuodesta 1994.

 

 

 

 

Kysy Oravapolusta
Nimi
Sähköposti