Pyrintö kaatoi Bisonsin Pyynikillä

Tampereen Pyrintö kaatoi Korisliigan huippuottelussa sarjakärki Nilan Bisons Loimaan korein 78-58 (44-16) aiheuttaen loimaalaisille kauden ensimmäisen tappion. Pyrintö puolestaan on voittanut kauden kaikki 11 kotiotteluaan Pyynikillä.

Kommentit Pieti Poikola (Päävalmentaja, Pyrintö)

Ei voi olla kuin tyytyväinen, kun voittaa kauden suvereeneimman joukkueen näin suurella erolla. Olemme pystyne
1Y0-340
1Y0-402
140112-3et viimeiset kaksi viikkoa harjoittelemaan hyvin, mikä mahdollisti taktiset muutokset pelissä. Antti Nikkilä ja Petri Heinonen tekivät tänään hienon työn. Tämä on isojen pelaajien laji. Menemme matsi kerrallaan, mutta on selvää, että tavoitteemme on seuraavaksi voittaa Baltian liigassa. Siellä tulevat vastaan tämän kauden ensimmäiset pudotuspelit.

Greg Gibson (Päävalmentaja, Bisons)

En voi väittää, ettenkö olisi tiennyt tämän olevan mahdollista. Pyrintö otti tästä suhteellisen helpon voiton, mikä oli meille pieni pettymys. Pyrintö dominoi ottelua alusta loppuun. He ovat pystyneet viime aikoina harjoittelemaan hyvin. Me olimme todella pehmeitä ja Pyrintö todella kova. Tämä oli vähän kuin vanhasta villistä lännestä. Se voittaa, kumpi ehtii laukaista ensin. Pyrintö todellakin laukaisi ennen kuin me. Emme olleet henkisesti valmiita. Joitkain joukkueita vastaan voi pehmeän alun jälkeen kuroa eron umpeen, mutta ei Pyrintöä vastaan. Kirimme alkoi liian myöhässä. Pyrintö oli tänään fyysinen ja he haastoivat heittomme hyvin.

Kelvin Lewis (Pyrintö)

Pelaajat tiesivät, että vastassa on fyysinen joukkue. Bisonsin voittamiseksi oli puolustettava kovaa. Pelasimme joukkueena ja teimme pikkuasiat oikein.

Tuukka Kotti (Bisons)

Palloliike pysähtyi meillä täysin ensimmäisellä puolikkaalla. Emme olleet puolustuspäässä tarpeeksi kovia. Sen lisäksi Pyrintö pisti vaikeitakin heittoja sisään. Oma peli vähän hävittää, etenkin toinen jakso. Ei ollut kyse siitä, ettemme olisi osanneet odottaa tätä. Osasin ainakin itse ennakoida, että Pyrintö tulee täällä kovaa vastan.

Ottelun ratkaisu Vahvasti heti aloitushypystä lähtien puolustanut Pyrintö karkasi jo ensimmäisen jakson päätteeksi 26-13 johtoon. Ottelu kulminaatiopiste nähtiin kuitenkin toisella jaksolla, jonka Pyrintö vei peräti 18-3 siirtyen 44-16 puoliaikajohtoon. Bisons vei kolmannen neljänneksen 14-20 ja kävi parhaimillaan 14 pisteen päässä, mutta tätä lähemmäksi loimaalaiset eivät enää päässeet kotijoukkueen rynnistäessä 78-58 voittoon

Ottelun hahmo

Pyrinnön kapteeni Antero Lehto. 19 pistettä ja viisi koriin johtanutta syöttöä.

Pistemiehet Pyrintö

Lehdon lisäksi  Kelvin Lewis (18/8), BJ Raymond (12/10) sekä Damon Williams 11/12/4) pelasivat erinomaisen ottelun.