Kuningas Evilälle pronssia – KK 3.päivä

Lauantai oli Kuopion Kalevan kisoissa erinomainen pyrintöläispäivä, joka huipentui seuraikoni Tommi Evilän huikeaan taisteluun ja nousuun pronssimitalille viimeisellä hypyllä!

Pituuspaikalla veteraani Evilä oli selkeästi latautunut näytttämään nuoremmilleen vielä kerran. Tommi vertyi koko ajan kisan edetessä ja senttitaistelu oli huikeaa. Viidennellä Tommi nousi pronssitilalle 768:lla, mutta Arttu Halmela kuittasi heti perään tommiohitse 779:llä. Ennen viimeistä kierrrosta Tommi oli neljäs seitsemän senttiä kolmospaikkaa pitävästä Henri Väyrysestä. Viimeisellä hypyllä koko Väinölännniemi nousi taputtamaaan Evilälle ja Tommi teki sen taas: 776 ja sentillä pronssipaikalle. Kun Väyrysen viimeinen hyppy oli yliastuttu, pääsi veteraanihyppääjä juhlimaaan taas kerran SM-mitalia.

-Ihan huikea kisa, jossa sattui ja tapahtui, vanhakin alkoi vertyä loppua kohti. Kauniisti sanottuna hyppypaikka oli ainakin jalkaystävällinen, vitsaili selkeästi onnellinen Evilä Kuopion kentän pehmeästä pinnoitteesta.

-Muistakaa kaikki junnut, että koskaan ei pidä luovuttaa. Jokainen mahdollisuus pitää käyttää. Minulla oli juuri äsken viimeinen mahdollisuus ottaa vielä yksi Kalevan kisojen mitali ja se onnistui. Ikinä ei saa antaa periksi!

Myös valmentajaisä Juhani oli tyytyväinen.

-Kuortaneella iskenyt selkäkramppi säikäytti Tommia, mutta täällä hän pääsi sen pelon yli. Juoksu lankulle tuli koko ajan paremmin ja paremmin. Olisipa ollut vielä pari hyppykierrosta, Jussi leukaili.

Elisalta loistava ottelu

Naisten ottelussa Oksasen Elisa teki loistojälkeä koko päivän. Pituudessa lensi 510 ja keihäässä loistavasti oma ennätys 37,80. Kisan aikana muutaman vinkin kävi antamassa eräs Esa Utriainen, liekö sillä ollut merkityksensä…

Elisa oli ennen päätöslajia 800 metriä neljäntenä ja eroa pronssiimitaliin oli vain 37 pistettä. Raunion Heini oli tässsä vaiheessa elisamukavasti yhdeksäs. 800 metrillä naiset laitttoivat kaikkensa likoon. Elisan aika oli 2.27,91 eli kirkkaasti kauden paras, Heinin 2.30,00.

Elisa oli lopputuloksissa hienosti viides loistopistein 4970, kauden paras petraantui yli 300 pistettä. Heini oli yhdeksäs pisteillä 4735.

-Oikein tyytyväinen olo vaikean vuoden jälkeen. Harmi että pituus meni vähän pöpelikköön. Hypyt oli kyllä hyviä, mutta vähän väärästä paikaasta eli lankun takaa. Kuukauden päästä sitten 5000 pistettä rikki juniorien SM-otteluissa, tyytyväinen Elisa kertoi.

Hurskeen Reetta selvisi päivällä helposti pika-aitojen finaaliin ajalla 13,67. Se oli alkuerien viidenneksi paras aika. Illan finaalissa Reetta paransi aikaansa 13,64:een ja oli viides. Pitkän ja raskaan MM-kisareisssun jälkeen se oli loistava suoritus.

Neljä finaaalipaikkaa sunnuntaille

Miesten korkeuskarsinnassa Jusssi Viita joutui hyppäämään vain kerran, 200 riitti finaaliin.

pipoNaisten pituudessa pyrintöläiskolmikosta peräti kaksi meni finaaliin. Sumasen Merika hyppäsi 600, mikä oli karsinnan seitsemänneksi paras tulos. Myös Sillmanin Miian 593 riitti viimeisenä finaaliin. Hakasen Tiina hyppäsi 570.

-Avaushyppy meni ihan ohi, mutta toinen oli aivan nappi. Osui tismalleen askelmerkki kohdilleen ja hyppy oli muutenkin teknisesti tosi hyvä. Huomenna lähden hyvällä mielellä hakemaan mahdollisimman hyvää pistesijaaa, säteilevä Merika kertoi.

400 metrin aidoissa Toimelan Valtterin uljas harppa toi suoran finaalipaikan omasta erästä ajalla 54,47.

-Olipas nihkeä alku, ei meinannut millään päästä vauhtiin. Mutta nyt on tavoite täynnä ja finaalissa kaikki mitä tulee lisää on plussaa, Valtteri sanaili.

Naisten 800 metrillä Lahtisen Roosa oli kakkoserän kolmas ajalla 2.14,47, mutta Aino Paunonen ja Zenitha Eriksson olivat 22 sadasosaa ennen maalissa. Roosa jäi odottelemaan aikavertailua viimeisestä erästä. Siinä pidettiin kovaaa kyytiä alusta asti ja Roosa jäi niukasti finaalin ulkopuolelle. Eilen 400 metriä hienosti juosssut Eliisa Räsänen oli mukana kolmoserässä ja juoksi 2.17,03.

Miesten samalla matkalla Jaakko Laakso juoksi hienon juoksun ja kiri komeasti hidasvauhtisesta erästä kolmantena suoraan finaaliin hyvällä ajalla 1.53,19.

-Varaakin jäi vielä. Huomenna tulee mielenkiintoinen kisa, jossa taktiikka ratkaisee paljon. Kovaa sijoitusta lähdetään huomenna hakemaan, Jaakko kommentoi itsevarmasti.

Kymmenottelussa Raunion Lassi joutui keskeyttämään jo alkuvaiheessa. Seipäässä Bergiuksen Jere jäi ilman tulosta.

-Hyvä päivä meille tänään. Tommin silmänurkat kostuttanut mitali, kaksi hyvää pistesijaa ja neljä hienoa finalistia huomiseksi. Hankalista asetelmista kisoihin lähdettiin lukuisten poisjääntien vuoksi, mutta jos huominen menee nappiin, on tavoitteekseni asettama 50 Kalevan Maljan pistettä laskujeni mukaan edelleen haarukassa, kommentoi valmennuspäällikkö Late Hollo.

Teksti ja kuvat. Late Hollo