Pyrintö ylivoimaiseen voittoon Nuorten Jukolassa

29. Nuorten Jukolan viestissä Kankaanpäässä Tampereen Pyrintö palasi kolmen vuoden tauon jälkeen voittokantaan, kun TP otti peräti seitsemännen voittonsa 7-osuuksisessa nuorisoviestissä. Pyrinnön voitto oli ylivoimainen, kun Helsingin Suunnistajat jäi lähes 6 min päähän. Espoon Suunta oli pronssilla.

Pyrintö viesti sujui mallikkaasti koko viestin ajan ja nousi jo toisella osuudella johtoon, eikä luovuttanut paikkaansa enää kärjessä. Pyrinnön voittojoukkueessa juoksivat Konsta Puranen, 16v., Teemu Eerola, 16, Lotta Eerola, 14, Mikko Eerola,14, Salla Pitkänen, 16, Anni Haanpää, 16 ja Anton Kuukka, 18 v.

Ankkuri Anton Kuukka kertoi hermoilleensa ankkuriosuudella lähes seitsemän minuutin johtopaikasta huolimatta. ’Kyllä oli huono päivä. Pää ei kestänyt lähtöpaikkaa ja alkumatkasta hermoilin ja sitten tein kaksi isoa virhettä. Ei oo ikinä jännittänyt näin. Suoritus oli huono, mutta sijoitus hieno’, sanaili ’Anttu’ voittohaastattelussa. Tällaiset piikkipaikat, selkeästä johdostaan huolimatta, eivät ole helppoja, mutta kasvavat varmasti tulevina vuosina korkoa.

NuJu_2014_Kuva_Voittajat maaliin_Jaana PuranenPyrinnön loistopäivän täydensivät 181 joukkueen joukossa seuran 3. joukkue kuudennella sijallaan (Juha Lilja, Arttu Vesterinen, Ida Jussila, Lasse Viilo, Lotta Välkki, Sonja Julkunen ja Pyry Mustonen) ja 2. joukkue yhdeksännellä sijallaan (Taavi Mustajoki, Konsta Pitkänen, Kaisa Haanpää, Vili Mähönen, Saara Yli-Hietanen, Jutta Jussila ja Vili Mustonen).

Pyrinnöltä oli eniten joukkueita mukana eli seitsemän (TP4: 69., TP5: 72., TP6: 126. ja TP7: 157.).

Paikalliskilpailijat menestyivät myös hyvin, kun Kangasala SK oli 8., Koovee 23. ja Valkeakosken Haka 27.

Teksti ja kuvat: Lammikko