Miesten 400 metrin aitajuoksun seuraennätys parani taas!

Viime pyhä oli superpäivä myös Pyrinnön yleisurheilulle. Valtteri Toimela, 19, juoksi aidatun ratakierroksen ajassa 52,54 Norjan Kristiansandissa.  Valtteri nousee Suomen miesten tilastoissa kuudenneksi.  Sekin on hyvä asia, mutta suorastaan seitinohuen imeläksi asian tekee se, että aika on myös Pyrinnön uusi seuraennätys.

ValtteriNyt jo entisen ennätyksen omisti ystävämme Jarmo Seppä, joka aitoi 1975 koko matkan myötätuulessa ajaksi 52,8.  Hän riisti ennätyksen Akilles Järviseltä, joka juoksi 1934 EM-kisojen hopealle ajalla 53,7.  Eli 80 vuodessa ennätystä on parannettu tasan kaksi kertaa.

Olen kaimalleni luvannut monesti, että vielä tulee hetki kun ennätys rikotaan. Seppähän ei tätä tietysti uskonut. Lupasi antaa saamansa Akilles-lusikan rikkojalle.

Epäilen, että “Jate” Seppä tuumi samoin kuin Rami Eskolan menetettyään seiväsennätyksensä Jere Bergiukselle: “Kiitos näistä kaikista vuosista, kun olen saanut pitää nimissäni Pyrinnön ennätystä”.

 

Jarmo Hakanen
Toiminnanjohtaja

Kuva: Lauri Hollo