Euroopan mestari Ruuskanen heittää Loiste Eliittikisojen finaalissa

Yleisurheilun Loiste Eliittikisat huipentuvat Tampereen Ratinan stadionilla sunnuntaina 24.8. käytävään viimeiseen osakilpailuun, johon lähdetään kokonaiskilpailun kannalta jännittävässä tilanteessa.

EliittikisatEliittitapahtuma alkaa kuitenkin jo lauantaina kello 15.00 Tampereen Keskustorilla kuulakilpailulla, jossa Suomen mestari ja EM-edustaja Arttu Kangas saa vastaansa kovia nimiä: Jamaikan ennätykseksi 21,61 Glasgow´n Kansainyhteisön kisoissa työntäneen O´Dayne Richardin sekä tänä vuonna ennätyksensä 20,13 tehneen USA:n Eric Werskeyn.

Sunnuntaina kello 14.30 aloitetaan Ratinassa siitä asetelmasta, että kokonaistilanteen kärjessä on keihäänheittäjä Ari Mannio 56 pisteellä ennen aitajuoksija Nooralotta Neziriä, jolla on 52 pistettä.

Molemmat ovat osallistuneet kolmeen osakilpailuun, kun kultakin otetaan kilpailussa mukaan kolme parasta pistepottia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli Mannio heittää sunnuntaina 80 – 81,99 metriä, Nezirin on viivyttävä korkeintaan 13 sekuntia ottaakseen Mannion neljän pisteen etumatkan kiinni.

Jos Mannio heittää vähintään 82,00, Nezirin on juostava 12,70 tai paremmin.

Euroopan mestari Antti Ruuskanen tahdittaa Manniota Tampereella. Ruuskanen on aina viihtynyt Ratinassa, jossa hän heitti uransa neljästä arvomitalista ensimmäisen, junioreiden EM-pronssin vuonna 2003.

Ruuskanen ei voi uusia kokonaiskilpailun voittoaan, sillä hän on osallistunut vain Lapinlahden osakilpailuun.

Juokseeko Neziri taas SE:n

Eliittisarjan kolmostilan jakavat 48 pisteellä aiturit Matilda Bogdanoff ja Ida Aidanpää sekä keihäänheittäjä Oona Sormunen. Kuutostilalla ovat pikajuoksijat Eetu Rantala ja Hanna-Maari Latvala 44 pisteellään.

Aituri Elisa Leinonen ja estejuoksun SE-nainen Sandra Eriksson ovat 40 pisteessä. Erikssonilla on kuitenkin pisteitä vasta kahdesta osakilpailusta, joten hän voi nousta 60 pinnaan, mikäli juoksee Tampereella 9.40,00 tai paremmin.

Neziri saa Ratinan tunnetusti huippunopealla mondolla kiriapua paitsi Bogdanoffilta Aidanpäältä ja Tampereeen Pyrinnön junioreiden MM-finalistilta Reetta Hurskeelta, myös Trinidadin ja Tobagon Josanne Lucasilta ja Venäjän Irina Reshetkinalta.

Nezirin Kuortaneen eliittikisoissa juoksema Suomen ennätys 12,98 on siis vaarassa. Ratina on myös Nezirille hyvä paikka, sillä hän on juossut siellä EYOF-kultaa 2009 ja 22-vuotiaiden EM-pronssia 2013.

Myös Suomen nopeimmat, Rantala ja Latvala nähdään Ratinassa. EM-välieriin päässyt Rantala juoksee 100 ja Latvala 200 metriä, jolla hänet nähtiin EM-finaalissa.

Miesten 400 metrin aidoissa vauhtiaan esittelee Zürichin EM-välierässä sensaatiomaisen Suomen ennätysen 49,08 painellut ja finaaliin päässyt Oskari Mörö.

Kuudenneksi EM-esteissä juossut Jukka Keskisalo jatkaa kauttaan 1500 metrillä.

Kiekkoringissä nähdään EM-finaalissa ennätyksellään 60,52 komeasti 7:nneksi sijoittunut Sanna Kämäräinen sekä kaikki muut Suomen kärkiheittäjät.

Korkeutta hyppää Osku Torro jolla vastassaan Ruotsin parhaat, joten siinä saadaan esimakua seuraavan viikonlopun maaottelusta.

Etelä-Afrikan Godfrey “Khotso” Mokoena vierailee Tampereella tänäkin vuonna ja saa pituuspaikalla vastaansa muun muassa Kristian Pullin, Henri Väyrysen ja Roni Ollikaisen, joten toiveet uusista kahdeksan metrin suomalaismiehistä ovat korkealla.

Eliittikisojen osallistujat

Lisätietoa:

Elisa Hakanen, pääsihteeri 050 3520982, elisa.hakanen@tampereenpyrinto.fi

Antti-Pekka Sonninen, mediavastaava 040 8411833, ap.sonninen@kolumbus.fi

 

www.eliittikisat.fi

www.tampereenpyrinto.fi