Niko Löytäinen EYOF-talvikisoihin

Tampereen Pyrinnön mäkijaostoa edustava 16-vuotias mäkihyppääjä Niko Löytäinen on alkutalven karsintakilpailuissa annettujen näyttöjen perusteella valittu edustamaan Suomea Euroopan nuorten Olympiafestivaalien talvikisoihin.
Karsintakilpailuja oli neljä ja Niko lunasti paikkansa tasaisella suorittamisella.
Yhden kilpailun Niko voitti ja kolmessa kilpailussa hän oli toinen.
EYOF-talvikisat järjestetään Itävallan Vorarlbergissa ja Liechtenstenissa 25. – 30.1.2015. Kisoissa ovat edustettuna lumilajit, jääkiekko sekä taitoluistelu ja osallistuvat urheilijat ovat 14 – 18-vuotiaita.
Tämä ei ole Nikolle ensimmäinen edustustehtävä sillä hän osallistui viime vuoden tammikuussa Nuorten (18-vuotiaiden ja nuorempien) PM-kilpailuihin, jotka järjestettiin 31.1. – 2.2.2014 Rovaniemellä. Silloin saavutuksena oli 10. sija.

Niko asuu nykyään Kuopiossa parempien harjoitteluolosuhteiden vuoksi.Niko_Löytäinen
Hän opiskelee Kuopion klassillisen lukion urheilulukiossa. Klassikka kuuluu Pohjois-Savon urheiluakatemiaan, joka on urheilijoiden ja valmentajien, oppilaitosten ja kuntien, urheiluseurojen sekä erilaisia tuki- ja asiantuntijapalveluita tarjoavien tahojen muodostama verkosto. Pohjois-Savon urheiluakatemia on Suomen Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia.

Tiettävästi Niko on ensimmäinen Tampereen Pyrinnön mäkihyppääjä, joka osallistuu nuorten Olympiafestivaaleihin, mäkihypyssä.

http://www.eyof2015.org/en-us/home.aspx

Teksti: Riikka Löytäinen, Taisto Tuominen
Kuva: Virallinen EYOF-kuva (Studio Liisa, Kuopio)