SM-halleista hieno menestys

Pyrintö keräsi SM-halleista seitsemän mitalia. Kisat huipentuivat upeasti, kun päätöslajissa miesten 4×300 metrillä viestinelikko Lauri Alasaukko-Oja, Valtteri Toimela, Jaakko Laakso, Ville Aarnivala nappasi kultaa erittäin jännittävän kilpailun jälkeen.

IMG_5721Jani Koskela ja Markus Koivula joutuivat jättämään terveyssyistä viestin väliin, joten Valtteri Toimela ja Jaakko Laakso astuivat riviin. Ja ihan loistavasti astuivatkin. Molemmat juoksivat fantastisen hyvin ja Pyrintö johti kilpailua lähes koko ajan. Oskari Mörö lähti ajamaan ankkuriosuudella pieneltä takamatkalta Ville Aarnivalaa, mutta Ville piti upeasti pintansa ja mestaruus irtosi.

– Aivan uskomattoman hieno päivä meiltä tänään. Miesten viestimestaruus kruunasi kaiken. Oli kyllä aivan loistava fiilis, kun ukot tekivät ihan huikeaa jälkeä päätösmatkalla. Ei paljon parempia fiiliksiä voi olla, hehkutti tyytyväinen valmennuspäällikkö Lauri Hollo.

Lauantaina Ville Aarnivala ja Lauri Alasaukko-Oja juoksivat hienosti 400 metrillä. Ville aloitti kovaa ja johti pitkään. Loppusuora oli raastavaa maitohappotaistelua ja Ville oli lopulta neljäs ennätyksellään 48,93. Mitali jäi kahden kymmenyksen päähän. B-erässä Lauri jyräsi voittoon myös ennätyksellään 49,29 ja oli lopputuloksissa kuudes. Sunnuntain 200 metrillä Lauri jäi niukasti muutamalla sadasosalla ulos finaalista juostuaan 22,04, loppusijoitus oli 7:s.

Ville Aarnivala taisteli hienosti 200 metrin finaalissa, tuloksena SM-hopeaa hyvällä ajalla 21,82. Visa Hongisto oli selkeä ykkönen tänään ajalla 21,49.

TTA_8960– Nelkku tuli avattua ihan hyvin, mutta ei vielä tullut ihan loppuun asti. Kesällä sitten. Kakkonen kulki ihan mukavasti, vaikka aika olisi voinut olla pikkuisen kovempikin. Ensimmäinen aikuisten SM-mitali lämmittää kuitenkin mukavasti. Päivän kruunasi viestivoitto, vaikka vähän meinasi siinä tossu jo painaa. Kaverit juoksi alkuosuudet kuitenkin kovaa ja Jaakon tuoma etumatka onneksi riitti tällä kertaa, Ville kertoi.

Koskelan Janin kotikisat jäivät valitettavasti kokonaan väliin. Mies sairastui Norjan maaottelureissun jälkeen ja sitkeä flunssa jatkuu edelleen. Myös Markus Koivulan vaivat päättivät kisat lauantain 60-metrisiin.

Naisten 200 metrillä Sara Jokinen juoksi hienosti 25,34 parantaen ulkorataennätystäänkin 0,35 sekuntia. Finaalipaikka jäi vain 0,1 sekunnin päähän, Sara oli lopputuloksissa hienosti seitsemäs.

HopeasadettaTTA_8884

Jaakko Laakso juoksi taktisesti hienon 800 metriä ja uhitteli lajia viime vuodet hallinnutta Ville Lampista tosissaan kalkkiviivoille asti.
Jaakko otti hopeaa ennätysajallaan 1.51,37 ja mestaruus jäi vain 14 sadasosasekunnin päähän.

– 800 metriä oli ihan hyvä juoksu, mutta tappio harmitti alkuun. Viestin mestaruus käänsi päivän kuitenkin reilusti plussan puolelle, Jaakko kommentoi.

300 metrin aidoissa Valtteri Toimela iski huiman loikan päälle ja otti pronssia komealla ennätysajallaan 38,18.Toimela

– Alku oli aika normaali, ehkä vähän tahmea. Ekat aidat menivät sen verran hyvin, että sain rytmistä kiinni ja pääsin neljä väliä helposti 13 askeleella, minkä jälkeen vaihdoin neljääntoista. Lopussa meitä oli neljä kamppailemassa mitaleista ja siinä viimeistään päätin, että minä en tässä neljänneksi jää ja sainkin puristettua pronssille. Mahtava kisa ja ensimmäinen henkilökohtainen aikuisten SM-mitali, totesi onnellinen Toimela.

IMG_5707Myös Jere Bergius nappasi hopean seipäästä. Kauden paras 530 ylittyi komeasti ja viimeinen yritys 550:stä oli erittäin lähellä. Urho Kujanpää sivusi ennätystään 500 ja oli hienosti seitsemäs uransa ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissa.

Naisten pika-aidoissa Nooralotta Neziri teki uuden SE:n 7,98. Hänen takanaan Lotta Harala nappasi hopean ajalla 8,33 ja Reetta Hurske pronssin 8,38. Finaalissa oli peräti neljä pyrintöläistä; Jessi Landström oli 7:s ajalla 8,74 ja Tiina Hakanen 8:s ajalla 9,11.

– Tälle hallikaudelle tyypillisesti ongelmat jatkuivat valitettavasti.. Finaalissa riuhdoin tahdon voimalla sen minkä tänään pystyin.. Huonot juoksut ja niiden mukaiset ajat, yksinkertaista. Hopea kuitenkin jäi käteen, tästä alkaa työ kohti kesää, silloin ollaan iskussa, Lotta sanaili.

Reetta Hurske oli ensi alkuun hiukan pettynyt juoksuunsa, mutta pienen tuumaustauon jälkeen pronssimitali alkoi jo maistua ihan hyvältä.

– Ennen alkuerää juoksu tuntui verkkavedoissa jo hieman pelottavan hyvältä. Alkuerä oli helppo, tasapainoinen juoksu. Finaalijuoksu olikinAituri asia erikseen, jäätyminen telineisiin ja kirkkaampi mitali oli oikeastaan jo menetetty. Mitali on kuitenkin aina mitali, ja huonoille en todellakaan hävinnyt. Alkuun olin pettynyt finaalijuoksuun, mutta kyllä nyt voin olla ihan kohtuu tyytyväinen päivän suorituksiin, Reetta kertoi.

Valmennuspäällikkö Lauri Hollon analyysi viikonlopusta oli positiivinen.

– Koskelan Janin sairastuminen tuli toki ikävään väliin, mutta minkäs näille mahtaa. Seitsemän mitalia oli juuri se, mitä ilman Jania olimme budjetoineet. Loistavia suorituksia kautta linjan ja kruununa miesten mahtava viestivoitto, vaikka alkuperäisestä ykkösnyrkistä Jani ja Koivulan Markus eivät pystyneet juoksemaan. Urheilijoiden välitilinpäätös kohti kesää näytti erittäin hyvältä.

Järjestelyt onnistuivat täydellisesti

Turhaan ei Pyrintöä nosteta yhdeksi maan parhaaksi kilpailunjärjestäjäksi. Kilpailun johtaja Mika Suihkon johdolla Pyrintö osoitti jälleen kerran ammattitaitonsa. Tuomaristo, innokkaat vapaaehtoiset sekä seuran omat juniorit vastasivat tapahtuman onnistumisesta. Lämmin kiitos Teille kaikille!

Tommi Evilän yhteenveto SM-halleista Aamulehden sivuilla

Teksti: tp tiedotus
Kuvat: Ella Suihko, Timo Taskinen