C-tytöille SM-pronssia

Tampereen Pyrinnön C-tytöt matkasivat perjantaina 24.4. kohti Lohjan Kisakalliota, jossa pelattiin koko viikonlopun C-ikäluokkien SM-lopputurnaukset. Pyrinnön tytöt olivat kauden aikana ansainneet paikkansa ylemmästä lopputurnauksesta, jossa pelattiin sijoista 1.-6. Kaikki pelit pelattii Susi Training Centerissä.

Pyrinnön turnauksen ensimmäinen peli pelattiin urheilullista ja kovatasoista Tapiolan Honka 01 -joukkuetta vastaan. Honka keräsi pisteet kotiin vieden voiton luvuin 63-80.

Lauantaina luvassa oli kaksi peliä. Aamulla vastaan asettui Itä-Helsinkiläinen Wartti Basket. Pyrinnön tytöt osoittivat voiton tahtonsa ja pelasivat voitokkaasti loppulukemin 67-41. Aamupelin jälkeen oli aikaa levätä, syödä ja ladata akkuja iltapäivän peliin. Tytöt kävivät ennen iltapäivän peliä porukalla myös harjoittelemassa jousiammuntaa.

Iltapäivän pelissä Pyrintöä vastaan pelasi PeKa. Peli osoitti sen, että koripallossa tilanteet voivat kääntyä hetkessä. Pyrintö oli vielä puoliajalla 19 pisteen etuasemassa ja näytti kahden ensimmäisen erän aikana vahvaa pelaamista. Peli kuitenkin päättyi Pekan 8 pisteen voittoon lukemin 57-65. Tällä voitolla PeKa ansaisti paikkansa SM-finaalista.

Pyrinnön tytöt olivat kuitenkin pelanneet sen verran vahvasti, että pääsivät pronssiotteluun, joka pelattiin sunnuntaina. Pyrintöä vastassa oli EBT, jolle Pyrintö oli hävinnyt kauden aikana 6:della pisteellä. Tiukka peli oli siis luvassa. Pyrintö lähti hyvin latautuneena peliin ja näytti vahvaa joukkuepelaamista. Jokainen laittoi kortensa kekoon, irtopalloista taisteltiin ja vauhdikkaat nopeat hyökkäykset viihdyttivät runsasta kannustusjoukkoa. Peli päättyi Pyrinnön voittoon lukemin 53-34 ja näin Pyrinnön C-tyttöjen joukke sai pronssimitalit kaulaansa. Tähän oli hieno päättää sarjapelikausi. Iso kiitos pelaajille, koko valmennus staffille, joukkueenjohtajille ja tietysti pelaajien vanhemmille!

Teksti: Pinja Laitinen
Kuva: Outi Törnblom

Pronssijoukkue