Jarkko Järvenpäälle pronssia SM-maantieltä

Jarkko Järvenpää palasi kotimaan kilpakentille hienosti. Tuloksena oli maantiejuoksun SM-kilpailuista pronssimitali mainiolla ajalla 1.08,36.

Jussi Utriainen vei mestaruuden ajalla 1.07,50, Miika Takala oli toinen 1.08,22. Neljänneksi juossut Jimmy Finnholm jäi Jarkosta liki Jarkko_Järvenpääminuutin.

Jarkko liukastui tammikuussa lenkillä ja jalka murtui nilkasta. Jalka jouduttiin kipsaamaan ja juoksutaukoa tuli noin kaksi kuukautta. Nyt Jarkko on päässyt juoksemaan kaksi viikkoa, joten siihen nähden suoritus oli loistava.

– Olen tosi tyytyväinen. Kahden viikon juoksutreenillä mitali! Yritin maaliskuussa jo juosta, mutta jalka ei vielä kestänyt. Huhtikuun alussa tapahtui selkeä parannus tilanteeseen ja pääsin juoksemaan. Olihan tämä ihan huippua, olisin ollut tosi tyytyväinen 1.10 aikaankin, mutta meni pari minuuttia paremmin. Oli hienoa onnistua tänään, Jarkko hehkutteli.

SM-maastot on edessä kolmen viikon kuluttua.

– Reitti näyttäisi olevan aika epätasainen. Nilkkakapseli on vielä turvoksissa, eikä jalka oikein kestä epätasaista alustaa. Mutta onhan tässä kolme viikkoa aikaa, toivotaan että tilanne paranee. 12 kilometriä voisin siellä juosta, mutta jos jalka paranee kunnolla, voisi myös 4km tulla kysymykseen, Jarkko arveli.

Nuorten sarjoissa Anton Kuukka oli M19 10 kilometrillä mukavasti seitsemäs ajalla 33,58. N17 sarjassa Sara Kurth oli myös mainiosti yhdeksäs hyvällä ajalla 40,34. Lotta Eerola oli saman kilpailun 11. ajalla 42,57.

TP tiedotus