Huikea viikonloppu: Huippuliigassa ja SM-keskimatkalla voittoja roppakaupalla

Särkänniemessä suunnistettiin 2. Huippuliiga ja Pyrintö oli loistavasti esillä.

Ensin Venla Niemi voitti naisten HL-sarjan tiukassa sekuntitaistossa selvällä 7 sek erolla Hiidenkiertäjien Jenny Patanaan. Ensimmäisen IMG_0365Huippuliiga kisan Lohjalla voittanut Saila Kinni oli hyvin 8. vain 22 sek Venlasta.

”Suoritukseen en ole vielä aivaan tyytyväinen, mutta helpottunut olen, kun olen menossa hyvään suuntaan ja nyt tämä on kivaa”, Venla kuvaili fiilikset kisan jälkeen.

Sitten oravat ja myös aikuiset ja ikähenkilöt juoksivat omat kisansa. 110-päinen TP-joukko sai jälleen loistavan kisan.

Lopuksi Huippuliigan miesten sarja ja jälleen punavalkoiset värit kärjessä. Severi Kymäläinen osoitti jälleen sprinttikykynsä ja -varmuutensa ottaen 2 sekunnilla voiton ennen Hiidenkiertäjien Olli-Pekka Koistista. ”Sprintti on tämän kauden päätavoite MM-kisoissa. On mukava lähteä Maailman Cupiin testaamaan maailman kärjen vauhti”, kertoi Severi maalissa.

Huippuliigan pisteissä Venla ja Saila ovat kärjessä tasapistein. Myös Severi nousi miesten sarjan kärkeen tasapistein yhdessä Fredrik Portinin kanssa.

SM-keskimatkalla Pyrintö vei ja muut…

Ikaalisten Väinänperän suunnistusparatiisi tarjosi loistavan vaativat kisat. Ja jälleen oli pyrintöläisten juhlapäivä. Naisten sarjassa Saila Kinni voitti – odotetusti – ja selvästi SM-kullan. Toiseksi sijoittunut Merja Rantanen hävisi 30 sek. Kolmanneksi ja jaetulle SM-pronssille nousi jo Tiomilassa loistanut Sonja Kyrölä. Venla Niemi täydensi mahtavan TP-menestyksen 7. sijallaan. Kisa pronssista oli todella tasainen, sillä Venla hävisi Sonjalle vain 12 sek.

”Oli odotetusti loistava maasto, kartta ja rata. Parasta mitä voi vaan olla. Ja sopi minulle hyvin, vaikka lopun 14. rastin 1 min virhe harmittaakin”, totesi Saila kisan jälkeen.

Sonja Kyrölälle maistui ensimmäinen SM-mitali makealta. ”Finaali ei lähtenyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla liikkeelle ja Saila ajoikin kiinni 2 minuutilla. Sen jälkeen oli hieno huomata, että pysyin Sailan mukana sekä suunnistuksellisesti, että juoksuvauhdissa. Kyllä hyvä kevät kovasti uskoa ja itseluottamusta antaa”, totesi Sonja tyytyväisenä.

Miesten sarjassa Severi Kymäläisen hieno viikonloppu sai hyvää jatkoa SM-hopeamitalin myötä. Kisan voitti selvällä 1.12 min erolla nykyään norjalaista Halden SK:ta edustava Fredrik Portin. Severi totesi, että  ”tiesin, että vauhti riittää mitaleille, jos vain pystyn juoksemaan puhtaasti. Siihen olen tyytyväinen, että paketti pysyi kasassa, vaaikka lopussa pieniä virheitä tulikin”.

Myös junnut loistivat

H20-sarjan voitti Aleksi Niemi ja pronssin nappasi Anton Kuukka. Anssi Huostila oli hienosti 5.

Lotta Eerola otti D15-sarjan SM-kullan lähes puhtaalla suorituksellaan. Lotan kaksoisveli Mikko otti puolestaan H15-sarjassa SM-pronssia.

Plaketteja pokkasivat Pyry Mustonen (H18/5.), Vili Mustonen (H18/9.), Teemu Eerola (H17/5.), Salla Pitkänen (D17/7.) ja Johanna Viilo (D20/9.).

Myös Annika voitti kultaa

Myöskin Ikaalisissa pidetyissä ikähenkilöiden SM-kisoissa Annika Viilo nautiskeli vaativasta ja loistavasta kisasat ottaen ylivoimaisen 1.26 min voiton D50 –sarjassa. Punahilkkojen valmennu on hyvisä käissä, kun Annikan lisäksi myös Janne Märkälä otti mitalin pronssillaan.

Muita ikähenkilöplaketisteja (=sijat 4-6) olivat Keijo Viilo (H55/5.), Mervi Pesu (D40/5.), Sari Saarijärvi (D45/6.) ja Sirkka Oikarinen (D55/5.).

SM-pisteissä Pyrintö ylivoimainen

SM-pisteitä Pyrintö keräsi pääsarjoissa ja junnuissa huikeat 94,5 pistettä (ja ikähenkilöissä 17 pinnaa). Se on ylivoimaisesti kaikkien aikojen ennätys. Toiseksi eniten SM-pisteitä keräsi MS Parma 69, sitten Helsingin Suunnistajat 52.

Pyrintö nousikin SM-pisteissä jo peräti viidenneksi 204,5 pisteellään. Kärjessä on vielä Kouvolan Suunnistajat 309,5 pistettä. Jo nyt voidaan sanoa, että Pyrintö on voittamassa SM-pistetilaston jo 7:ntenä vuonna peräkkäin!

IMG_0616
Severi Kymäläisen viikonloppu oli loistava, ensin Särkännimen Huippuliiga-sprintistä voitto ja sitten Ikaalisten SM-keskimatkalta hopeaa.

IMG_0774
Saila Kinni kirimässä SM-keskimatkan kultaan.

IMG_0885
Vielä Sonja (3.) joutuu katsomaan Sailaa (1.) ylöspäin.

IMG_0889
D21-sarjasta SM-kultaa Sailalle, pronssia Sonjalle ja 7. sija Venlalle. Ei huono.

IMG_0875
H20-sarjasta Aleksi Niemelle kultaa, Anton Kuukalle pronssia ja Anssi Huostilalle 5. sija.

IMG_0854
15-vuotiaille kaksosille Lotta Eerolalle kultaa ja Mikolle pronssia.

Teksti ja kuvat: Lammikko