SM-viesteistä kolme kultaa ja kaksi hopeaa

Pyrintö saavutti Seinäjoen SM-viesteistä kolme kultamitalia ja kaksi hopeaa. Odotuksiin nähden suoritus oli hyvä.

Lauantaina kultaa juhlivat N19 4×100 metrin joukkue sekä T15 4×80 metrin aitajoukkue. Hopean nappasi T15 4×100 metrin porukka.T154x80maj

Olivia Ben Khalifa , Kaisa Pousi , Pinja Heinonen ja Frida Hämäläinen juoksivat todella upean aitakilpailut ja voitto irtosi huikean jännittävän kisan jälkeen seitsemän sadasosan erolla ennen ennakkosuosikkia Espoon Tapioita.

Sileillä pikamatkoilla T15-sarjan joukkueessa olivat aitaporukasta Olivia, Frida ja Pinja höystettynä Satu-Maaria Pentinlehd
olla. Alkuerissä tytöt juoksivat 50,09, mikä oli kolmanneksi paras aika Espoon Tapioiden (48,87) ja Esbo IF:n (49,89) jälkeen. Finaalissa tytöt onnistuivat loistavasti ja pistivät Espoon Tapiot todella tiukoille. Espoo oli kuitenkin maalissa 0,29 sekuntia aikaisemmin, mutta Pyrintö juoksi mainion ajan 49,59.

N19-sarN194x100mjassa Pyrintö juoksi alkuerissä 48,43 joukkueella Jessi Landström, Sara Jokinen, MaT154x100mria Huntington, Heta Haapala. Alkuerien nopein oli TuUL ajalla 48,24. Finaalissa oli kui tenkin eri meininki. Pyrinnön naiset paransivat menoaan huimasti aikaan 48,04 ja TuUL jäi puremaan hopeapölyä ajalla 48,24.

Päivän suurin pettymys oli naisten 4×100 metrin joukkueen vaihtorikko ja hylkäys. Mahdollisuuksia olisi ollut jopa mestaruuteen, mutta ensin Merika Sumasen ja Inka Kassisen vaihto oli mennä pitkäksi ja vauhti pysähtyi, sama toistui seuraavassa vaihdossa Inkan ja Lotta Haralan välillä ja peli oli pelattu. Mutta sellaista viestijuoksu on.

kuvaSunnuntain finaalipäivä alkoi hienosti, kun N19 joukkue Jessi Landström, Julia Enarvi, Karoliina Salminen, Maria Huntington ahdisteli tosissaan JKU:ta mestaruustaistelussa. Eroksi jäi tällä kertaa 0,48 sekuntia, mutta tytöt nappasivat hopeaa mainiolla ajalla 57,41.

Pieniä mitaliodotuksia oli myös N17 4×300 metrillä. Neea Zins aloitti mukavasti, Tiia Tammisalo ja 15-vuotias Satu-Maaria Pentinlehto jatkoivat myös hyvin ja 14-vuotias ankkuri Pinja Heinonen kamppaili mainiosti kolme vuotta vanhempien huippumenijöiden joukossa. Aika oli 2.49,26 ja sijoitus oli kuudes. Voittoon juoksi Turun Weikot ajalla 2.45,69, HKV:n pronssiaika oli 2.46,99.

T15 kasilta kultaa

15-vuotiaiden 800 metrin viesteissä Pyrinnöllä oli ilahduttavasti joukkueet niin tytöissä kuin pojissakin.  Tyttöjen kilt15kasipailussa Pyrintö oli vahva ennakkosuosikki. Frida Hämäläine aloitti ja tuli vaihtoon kakkosena hiukan Raision Kuulan takana. Toisella osuudella Aino Sikkinen vei Pyrinnön värit kärkeen ja paikka pysyi loppuun saakka. Kiia Keinonen kasvatti kolmososuudella marginaalia entisestään. Jemina Forss pääsi ankkuriosuudelle turvallisen etumatkan turvin. Jemina iski ensimmäisen kierroksen 64 sekuntiin ja takasuoran kovasta vastatuulesta huolimatta osuusaika oli loistava 2.15,7. Loistava juoksu joka tytöltä ja mestaruus tuli huikealla 132 sekunnin marginaalilla ennen LUM:ia.

Poikien kasilla pikajuoksija Joel Turkka aloitti mainiosti ja juoksi osuutensa noin 2.21. Kakkososuudella Eemil Piippo teki myös mainiota työtä, kuten kolmantena juossut uusi nimi Jesse Kalliosalo. Ankkurina Julius Mäkinen teki komean juoksun 2-10 pintaan ja rypisti loistavalla loppukirillään Pyrinnön B-erän kakkoseksi ajalla 9.17,63, mikä riitti kahden erän yhteisajoissa kuudenneksi. Hyvä suoritus pojilta ehdottomasti, toivottavasti tästä alkaa myös poikien puolella pyrintöläisen kestävyysjuoksun nousu. Positiivista oli, että meillä oli joukkue kaikissa kolmessa poikien pitkässä viestissä.

– Vaikka mitaleja ihan mukavasti tulikin, niin kolme niistä tuli T15-sarjassa ja kaksi N19-sarjassa. Kalevan maljan pisteitä saimme 15, kun parhaat seurat ylsivät liki 70 pisteeseen, olihan tämä sillä tavalla melkoinen pohjanoteeraus, kommentoi valmennuspäällikkö Lauri Hollo.

– Miesten joukkueiden kanssa kävi valtavaa epäonnea, kun Alasaukko-Ojan Lauri sairastui ja Koivulan Markus reväytti viikolla reitensä. Näille ei mitään mahda. Mutta samaan aikaan on todettava, että kyllä meillä on pahuksen paljon tekemistä. Viime vuonna Kalevan Maljan pisteitä tuli viesteistä 44, joten olihan tuo pudotus valtava.

– Mutta tällaista aaltoliikettä tämä seuratoiminta on. Yhteisöllisyyttä kaivataan lisää ja sitoutumisesta näihin viestijuttuihin. Paremmat ajat ovat varmasti edessä, kunhan me kaikki yhdessä tajuamme tämän.

– Kiitos taas kerran mukana olleille hienoille urheilijoille, valmentajille sekä huolto- ja kannustusjoukoille, valmennuspäällikkö Hollo päätti.

Teksti: tp tiedotus
Kuvat: Lauri Hollo, Pauliina Savijoki