Kahdeksan pyrintöläistä SUL:n valmennusryhmiin

Pyrinnöstä kahdeksan urheilijaa on mukana tulevan kauden SUL:n valmennusryhmissä, kolme EM-ryhmässä ja viisi Nuorten maajoukkueessa.

EM-ryhmään valittiin moukarinheittäjä Juho Saarikoski, keihäänheittäjä Sanni Utriainen sekä korkeushyppääjä Jussi Viita.CX9A7861_3_

22-vuotias Juho heitti tällä kaudella ennätyksekseen 71,57 ja oli 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa hienosti viides.

24-vuotias Sanni Utriainen siirtyi tänä kesänä 60 metrin kerhoon ja ennätys kirjoitetaan nyt 63,03. Kalevan kisoista tuli hopeaa ja Sanni edusti Suomea Pekingin MM-kilpailuissa.

Juuri 30 vuotta täyttänyt Jussi Viita pääsi loukkaantumisten riivaaman alkukauden jälkeen oivaan vireeseen ja kauden paras, 224, syntyi elokuussa Kauhajoella. Porissa Jussi voitti Suomen mestaruuden ja voitto tuli myös Ruotsi-ottelusta.

Nuorten maajoukkueryhmään valittiin pika-aituri Jessi Landström, pituushyppääjä Heta Haapala, ottelija Maria Huntington, seiväshyppääjä Urho Kujanpää ja pikajuoksija Ville Aarnivala. Heta ja Ville ovat 19-vuotiaita, muut 18-vuotiaita.

Villen kausi meni pilalle selkävaivojen vuoksi, mutta ensi kaudella luvassa on jälleen kovaa vauhtia Juha Koskelan valmennuksessa. Villen ennätykset ovat 100 metrillä 10,82, 200 metrillä 21,42 ja 400 metrillä 48,58.

Isänsä Hannun sekä Raimo Eskolan valmentama Urho selätti sen sijaan omat selkävaivansa ja hyppäsi loistavan kauden, jonka kruunuksi syntyi Portugalin ECCC-kilpailuissa syyskuun lopulla hypätty upea ennätys 525. Kalevan kisoissa Urho oli 11:s, 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa sekä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa tuli kakkostilat.

Matti Liimataisen valmentama Jessi oli 100 metrin aidoissa Kalevan kisoissa kuudes ja 19-vuotiaden SM-kilpailuissa hopealla. Jämsän karnevaaleilla syntyi ennätysaika 14,16, mikä jäi harmillisesti vain sadasosan nuorten EM-kilpailujen rajasta.

Myös Matin valmennuksessa oleva Maria Huntington hilasi seitsenotteluennätyksensä lukemiin 5214 pistettä. Kalevan kisoissa tuli nelossija, nuorten EM-kilpailuissa Maria oli 13:s. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Maria oli kakkonen, samoin 19-vuotiaiden SM-otteluissa. Henkilökohtaisissa SM-kilpailuissa tuli hopea korkeudessa hienolla ennätyksellä 178 ja pronssia pika-aidoissa.

Heta Haapala on kehittynyt hienosti Teemu Ylilaurin valmennuksessa. Ennätys parani vuoden aikana huimat 32 senttiä ja on nyt 603. Tulos syntyi Kalevan kisoissa, missä Heta oli neljäs. 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa tuli hopeaa ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa mestaruus.

Teksti: tp tiedotus