Kuusi pyrintöläistä Ruotsin kaatoon

Kuusi Tampereen Pyrinnön urheilijaa lähtee ensi viikonloppuna Tukholmaan nujertamaan rakasta länsinaapuriamme Ruotsi-otteluun.

Jani Koskela on varsinainen ottelun urakkamies, sillä hän juoksee 200 ja 400 metriä sekä 4×400 metrin viestin. Janin kausi on ollut Jani_SMlahti
mainio, sillä Lahdessa 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa syntyi ratakierroksen ennätys 47,74 ja Tampereen Eliittikisojen hyisissä oloissa 200 metriä kulki upeasti ennätysaikaan 21,29.

– Joo onhan siellä tekemistä! Kova loppurutistus kauden päätteeksi, mutta hyvillä mielin sinne lähetään ja uskon että sen urakan jaksaa kyllä suorittaa, olihan sitä Kalevan kisoissakin ja omissa SM-kisoissa pari nelkkua ja kakkonen. Kunto on hyvin pysynyt yllä, vaikka kausi on ollut pitkä, mutta ihan mielellään sitä lopettaa tämän kesäkauden kisailut tulevaan viikonloppuun ja sitten katseet kohti seuraavaa kautta, Jani kertoi.

Jarkko kympille intoa täynnä

Jarkko_10000_kkJarkko Järvenpää on edustajana 10 000 metrillä, Jarkko ei ole kilpaillut sitten Kalevan kisojen 5000 metrin mestaruusjuoksun.

– Vitosen juokseminenkin olisi ollut mahdollista, mutta nyt päädyttiin kymppiin ja kiva mennä juoksemaan. Tosi huippua päästä Ruotsi-otteluun, ja varmasti kympistä tulee jännittävä kisa sijoituksista loppumetreille saakka, Jarkko intoili.

 

 

 

 

Jussilla fiilikset kohdillaan

Alkukaudesta Jussi Viita ei saanut hyppyään toimimaan, mutta Kalevan kisojen jälkeen napsahti päälle positiivinen kierre. Siellä voittotulosJussi_KK oli 220, sama korkeus on mennyt lisäksi kahdessa kilpailussa ja kauhajoella ylittyi kauden paras 224.

– Olin reilu viikko sitten Hämeenlinnassa maagisen kovassa vireessä. Tyhjällä kentällä ja sateessa meni 220 cm. Tampereen Eliitissä keskityin liikaa hyppäämisen ulkopuolisiin asioihin ja se näkyi negatiivisesti tuloksessa. Nyt pitää muistella hyppäämisen perusasioita ja unohtaa kaikki muu. Tukholmaan on helppo motivoitua, sillä Ruotsi-ottelu sytyttää joka vuosi entistä enemmän, Jussi hekumoi.

Suvin käsi vihdoin kunnossa

11922820_858598847565139_8175330275002620049_oMyös Suvi Helinin alkukausi oli todella hankala, kun kyynärpäävamma esti työntämisen. Tampereen Eliittikisojen maaottelukarsinnassa Suvi pystyi kuitenkin työntämään ja tulos 14,71 riitti maaottelupaikkaan.

– No nyt on fysiikka hyvällä mallilla. Kyynärpäästä keväästä asti vaivannut tulehdus on viimein saatu kuriin, sen ehdoilla nyt mennään. Tämä on minulle 11. maaottelu ja aina sinne pääseminen on kunnia-asia, Suvi sanoo.

 

Sanni_KK


Sanni Tukholmaan pilke silmässä

MM-edustajamme Sanni Utriainen on luonnollisesti mukana keihäässä.

– Ruotsi ottelu on henkilökohtaisesti kyllä sellainen matsi, mihin on hieno lopettaa kausi. Pikkasen pilke silmäkulmassa, mutta tosissaan käydään länsinaapuria haastamassa. Viime vuonna kyllä söi katsoa katsomosta, joten taas on pikkasen maukkaampaa, kun pääsee jälleen itsekin mukaan kilpailemaan, Sanni kertoi.

Tanja Komulainen on heittänyt tänä kesänä parhaat kiekkokaareensa sitten kauden 2012. Paras on Kauhajoella syntynyt 54,30. Kiekko on lentänyt viidesti yli 53 metriä, joten kausi on ollut tasainen.

– Pari vuotta sitten olin maha pystyssä maaottelussa, mutta mut kutsuttiin kuitenkin kapteeniksi, vaikka en urheilijana joukkueessa ollutkaan. Se oli liitolta hieno ele ja tuen osoitus raskaana olevalle urheilijalle. Koin niin, että se oli kannustus yleisestikin naisille jatkaa urheilu-uraa lapsen saamisen jälkeen. Päätös aiheutti jonkun verran pulinaakin ulkopuolisissa tahoissa ja siitä sisuuntuneena (ja ehkä hieman raskaushormonihöyryissä) päätin, että olen joukkueessa parin vuoden päästä! Ja sinne sitä nyt mennään! Ihan hyvillä fiiliksillä siis. Ja vissiin ihan hyvässä syyskunnossa, joten kauden paras on varmasti hyvä tavoite ja vähintään muutaman ruotsalaismimmin kukistaminen. Pari viime kisaa on menneet hieman kosteissa merkeissä, toivottavasti nyt oisi paremmat olosuhteet. Kapteenin vastuun saa ottaa nyt jo nuoremmat.

Taustatukea annan toki tarvittaessa, Tanja sanaili.

Nuorten Ruotsi-otteluun ei tällä kertaa pyrintöläisiä mukaan mahtunut. Pyrintöläisten ja muidenkin suomalaisten otteita voi seurata viikonloppuna YLE:n kanavilta, lauantaina lähetys Tukholman olympiastadionilta alkaa klo 16.20 ja sunnuntaina klo 14.

Teksti: tp tiedotus
Kuvat: MJ Pitkänen ja tp tiedotus