Pyrintö murskasi Seagullsin Pyynikilä

Tampereen Pyrintö jätti perävalot jälkeensä jo avausneljänneksellä voittaen Helsinki Seagullsin 83-55 (40-17).

Jo ensiminuuteista lähtien oli selvää, että Pyrintö vie ja Seagulls vikisee. Pyrinnön puolustus teki helsinkiläisten hyökkäyksen ahtaaksi pitäen ensimmäiset kymmenen minuuttia Seagullsin vain 5 pisteessä. Kotijoukkueen laadukas puolustus ruokki toisessa päässä hyökkäystä ja Pyrintö repi iloisella ilmeellä ison eron jo puoliajalle 40-17.

Toisella puoliajalla Seagulls sai paremmin pelin juonesta kiinni ja pärjäsi päittäin, mutta illan voittojoukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä. Pyrintö pääsi peluuttamaan kokoonpanoaan laajasti ja nautiskelemaan makeasta murskavoitosta kotiyleisönsä edessä.

Ottelun herra ja hidalgo oli D/amon Williams, joka nakutti 20 pistettä, haki 10 levypalloa ja jakoi 6 syöttöä. Williamsia säestivät Antero Lehto (13/2), RickIMG_1025y Minard (13/8/4), Joonas Cavén (10/7) ja illan päätteeksi korin alas donkilla pamauttanut Mikael ”Ässä” Sandberg (11/7).

Päävalmentaja Ilkka Palviaisen kommentit

Pelasimme puolustuksellisesti hyvän matsin muutamia herpaantumisia lukuun ottamatta. Meillä oli eri lähtökohdat kuin Seagullsilla. Itse olemme harjoitelleen viikon Kobrat-ottelun jälkeen, joka taas oli meille hyvin väsynyt ottelu otteluruuhkasta johtuen. Olemme tehneet viimeisen viikon hyvin hommia, se ei voi olla näkymättä pelaamisessa. Jollei näkyisi, niin olisimme tehneet jotain väärin.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkaksen kommentit

7 peliä 19 päivään, joista kaksi viimeistä vähän alle 46 tunnin sisään. Pelasimme edellisen pelin kotona aika hyvin ja jouduimme käyttämään suuren osan energiaa siihen. Häviäminen ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Samalla tavalla päiden painuminen ja huono johtajuus, valmennusstaffia myöten, ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Kaikkein tärkeintä on nyt palautuminen ja harjoitteleminen. Ehkä parasta, että tämä kyseinen ottelu unohdetaan.

Pyrintö pelaa seuraavan kerran 21. Loimaalla Bisonsia vastaan.

Oho! Katso Mikael Sandbergin loppusekunnin donkki!

www.pyrinto.fi