Kalevan kisat 1996 – ajankohdasta pientä vääntöä

Mukavia seuran jäsenistön tarinoita odotellessa pitää tyytyä Hakasen omiin  juttuihin – eli lainaten Mara Huhtamäkeä – Hakanen puhuu omiaan!

Pyrinnön 100-vuotisjuhlien päätapahtuma oli Kalevan kisat Ratinassa.  Seura halusi järjestää kisat ennen Atlantan olympialaisia.  Eli viimeiset o-näytöt annettaisiin tamperelaisyleisön edessä.

Esitimme  kisapäiviksi ensin 28-30.6.1996.  Suomen Urheiluliiton silloinen johtokunta päätti tylysti  äänestyksen jälkeen, että Kalevan kisat pidetään vasta olympiakisojen jälkeen.

SUL:n päätöstä ei otettu riemunkiljahduksin vastaan,  seurassamme oli enemmänkin mielensä pahoittajia.

Sisäpiirin kannustaessa lähdin  jopa jälkeenpäin ajatellen  aavistuksen likaiseen peliin.  Meillä oli SM-hallit talvella 1995.  Tapana oli kutsua  kisoihin SUL:n johtokunta.  Nyt kutsukortin saivat vain Pyrinnön puolesta äänestäneet johtokunnan jäsenet.

Tämä ei vielä riittänyt; keskikentälle  pystytettiin   yli metrin korkea ja kymmenen metriä pitkä mainos: Kalevan kisat 28-30.6.1996 Tampereella!

Pientä jurputusta kuulin SUL:n suunnalta. .Asia oli otettu esiin  SM-hallien jälkeen pidetyssä SUL:n johtokunnan kokouksessa.

-En saanut kutsukorttia SM-halleihin, saitteko muut?

-Kyllä minä sain ja taidan tietää miksi sinulle ei lähetetty!

Kalevan kisat pidettiin  5-7.7.1996. Tämä sopi Pyrinnölle jopa paremmin kuin esityksemme.

Jarmo Hakanen

ps  Tavoite on saada 120 tarinaa ja  erityisesti seuran jäseniltä, ystäviltä jne.  Olen ymmärtänyt, että Hakasella on tapana kertoa samat jutut moneen kertaan!