Kaupissa kilpaillaan lauantaina 23.1. FIS-hiihdoissa!

Hiihtojaosto järjestää FIS-hiihdot Kaupissa lauantaina 23.1. Kilpailut ovat osa Pyrinnön 120 juhlavuoden ohjelmatarjontaa.

Aiemmin kansallisena ranking-kilpailuna käydyt Pyrinnön hiihdot ovat tänä vuonna FIS-kisat, mikä tarkoittaa, että kilpailut ovat osa kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kilpailukalenteria ja kisoissa jaetaan FIS-pisteitä, jotka määrittävät lähtöpaikan kaikissa koti- ja ulkomaisissa pääkilpailuissa. Korkeampi kilpailustatus tarkoittaa, että Pyrinnön hiihdot on tällä kaudella listattu Maastohiihto ry:n pääkilpailuiden listalle ja osanottajalistakin on ennätyksellisen pitkä; kilpailuihin on ilmoittautunut yli 330 hiihtäjää!

Kilpailumatkoina on naisilla FIS-kilpailusarjoissa (18v, 20v ja yleinen) 5,8km ja vastaavasti miehillä 11,6km Kauppi_230116perinteisellä hiihtotavalla. Kilpailut osuvat kilpailukauden osalta tärkeään ajankohtaan, sillä viikon päästä käydään yleisen sarjan SM-kisat Imatralla ja kahden viikon päästä nuorten SM-kisat Vöyrillä.

Nuorten (18- ja 20-vuotiaat) sekä yleisten sarjojen taso tulee olemaan kova; naisissa viivalla nähdään Maija Hakala, joka oli viime viikonlopun Suomen Cupissa yhdistelmäkilpailun toinen. Lisäksi mukana on myöskin Hämeenlinnan hiihtoseuraa edustava Anni Kainulainen, joka voitti viime vuonna SM-kultaa N23-sarjassa ja Suomen mestaruuden viestissä yhdessä Hakalan ja Laura Monosen kanssa. Nuoremmissa naisissa tämän hetken kovinta tasoa edustaa 18-vuotiaiden sarjassa Jämin Jänteen Roosa Niemi, joka valittiin viime viikonlopun karsintakilpailun perusteella edustamaan Suomea Nuorten Olympialaisiin Lillehammeriin. Miehissä mukana nähdään viime vuosien SM-mitalisteista mm. Hakan Juha-Matti Mikkolainen, Vantaan hiihtoseuran Janne Mononen ja Jämsänkosken Ilveksen Henri Jelonen. M20-sarjassa tullan käymään kova kamppailu voitosta, kun ladulle lähtee kolme viime talvena henkilökohtaisen SM-mitalin voittanutta hiihtäjää; Frans Vainikka, Verneri Suhonen ja Eero Aittolampi. 18-vuotiaissa pojissa ennakkosuosikkina voidaan pitää Pyrinnön omaa poikaa Olli Haavistoa, jolla on taskussaan nuorten SM-hopea juuri perinteisen tyylin kymmeneltä kilometriltä viime talvelta!

Kilpailut alkavat 11.00 FIS-sarjoilla. Näiden lähdöt kestävät noin 12.10 asti. Iltapäivällä ovat vuorossa juniori- ja veteraanisarjat.

Lisätietoa kilpailusta, lähtölistat ja kisapäivänä myös live tulosseuranta hiihtojaoston nettisivuilta: https://tampereenpyrinto.fi/hiihto/events/fis-tampereen-pyrinnon-hiihdot-023-ranking/