Pyrinnön hiihdot kilpailtiin onnistuneesti pikkupakkasessa!

Yli 330 hiihtäjää keränneet Pyrinnön FIS-hiihdot vietiin läpi mukavassa pikkupakkasessa Kaupissa lauantaina. Viralliset tulokset löytyvät täältä.

Pyrinnön hiihtojen muuttuminen kansallisista ranking-kisoista FIS-kisoihin keräsi kiitosta kilpailijoilta. Aiemmin SM-kisojenkin lähtöjärjestyksen sanelevia FIS-pisteitä kun on pitänyt kerätä alkutalvesta kaukaa Pohjois-Suomesta. Kilpailut noteerattiin myös sekä Aamulehdessä että kestävyyslajien uutisportaalissa kestavyysurheilu.fi:ssä.

Naisten 5,8 kilometrin kilpailun ylivoimaiseen voittoon hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala, joka voitti reilulla puolella minuutilla Lappeen Riennon Niina Virtasen. Kakkossijasta käytiin kuitenkin kova kamppailu, jossa kolmanneksi jäi Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen. Hän jäi Virtasesta vain 1,6 sekuntia. Hakala oli varsin tyytyväinen suoritukseensa, vaikka paras terä hiihdosta tänään puuttuikin.

Miesten 11,6 kilometrin kilpailun voitti Ilmajoen Kisailijoiden Timo Mantere kahdentoista sekunnin turvin ennen If Femmanin Rikhard Mäki-Heikkilää. Kolmanneksi lykki Jämsänkosken Ilveksen Henri Jelonen. Miesten kisa oli melko tasainen, sillä ensimmäiset kymmenen hiihtäjää mahtuivat reilun minuutin sisään. Yhteensä maaliin tulleita kilpailijoita oli miehissä 37.IMG_3551

20-vuotiaiden naisten voittoon hiihti olympiavoittaja Andrus Veerpalun tytär Anette. 18-vuotiaiden naisten sarjan voitti odotetusti Roosa Niemi, joka valittiinkin kuluneella viikolla edustamaan Suomea Nuorten Olympialaisiin. Miesten 18-sarjassa Pyrinnön Olli Haavisto jäi neljänneksi ja harmitteli kisan jälkeen suksivalintaansa.

Suurkiitos kaikille kilpailuun osallistuneille hiihtäjille sekä kaikille ahkerille talkoolaisillemme!