Kisoissa kaikki ei aina voita, vai voittaako sittenkin?

Kaupissa kisailtiin siis juhlavuoden ensimmäiset kisat, FIS Pyrinnön Hiihdot. Osallistujia oli reilut 300, alle 8-vuotiaista yli 65-vuotiaisiin.

Kisat onnistuivat erinomaisesti – jopa kelit suosivat, ja vaarana onkin että tällaisten onnistumisten myötä aikanaan sammunut innostushiihdot2_jari_yli-hietanen
SM-tason hiihtokisojen järjestelyihin syttyy uudestaan! Annoimme jo pahalle pikkusormen, kun otimme hoitaaksemme ensi talven Veteraanisarjojen SM-kilpailut.

Viime lauantain FIS-kilpailut rakensimme kilpailulliselta kannalta saman tien SM-tasoisiksi, vähän niin kuin harjoittelun vuoksi. Kaikkiaan kisoja oli tekemässä aika tarkkaan 50 talkoolaista, mikä ei ole vähän kun vertaa jaoston viralliseen jäsenmäärään – sanoisin että aktiivista porukkaa jopa Pyrintöläisen mittapuun mukaan. Tarvitaan enää oheistoimintoja varsinaisen kisan ympärille majoituksiin, muonituksiin huoltotiloihin ja markkinointiin niin meillä on valmiina SM-kisat.

hiihdot1_jari_yli-hietanenOmissa FIS-kilpailuissamme oli mukana yhteensä 37 Pyrintöläistä kilpailijaa. Monelle juniorisarjalaiselle kisa oli kauden ensimmäisiä. Sijoituksia saimme laidasta laitaan – onnistujia silti laajalla rintamalla. Kilpaileminen on urheilun tarkoitus – kilpaileminen muita vastaan ja ennen kaikkea itseään vastaan. Jopa kilpailuja järjestäessämme yritämme tehdä seuraavan kisan aina edellisiä paremmin, kilpailemista sekin! Onnistuneen kisan jälkeen on voittajafiilis – sekä kilpailijoilla että kisajärjestäjillä.

Yksilölajeissa sijoituksiin liittyy ’huonouden harha’. Sijoitus 42. Hopeasomman loppukilpailussa ei vielä nosta otsikoihin, mutta Suomen 42. paras juniorikiekkoilija voi hyvinkin saavuttaa kauden päätteeksi ikäluokkansa SM-mitalin. Tietenkin joukkuelajien yksi hienous onkin juuri siinä että yksilöitä ei voi eikä pidäkään laittaa järjestykseen. Vertauksen viesti on siinä, että me tukijoukot osaisimme arvostaa sijoituksia mitalikorokkeen ulkopuolellakin, ja myös että urheilijat muistavat itse niitä arvostaa!

Yksilölajeistakin tulee joukkuelajeja viestikilpailuissa. Hämeen Viesti hiihdetään 14.2. Valkeakoskella, ja heti seuraavana sunnuntaina 21.2.hiihdot_jari_yli-hietanen järjestämme Kaupissa PM-viestit juniorisarjoille 16v asti. Tervetuloa kannustamaan – PM-viesteissä Pyrinnöllä on joukkue mukana lähes jokaisessa sarjassa!

PM-kisatapahtuma on kaksipäiväinen: lauantaina kaikkien sarjojen henkilökohtaiset kilpailut ja sunnuntaina nuorten viestien lisäksi myös muiden sarjojen henkilökohtaiset kisat.

Teksti: Pasi Rajala
Kuvat: Jari Yli-Hietanen