Pyrintöläiset ennätyksiin Jyväskylässä

Hallikauden kansainväliset yleisurheilukilpailut järjestettiin 2.2.2016 Jyväskylän Hipposhallissa. Pyrintöläisten hienosti alkanut hallikausi sai jatkoa tiistai-iltana, kun kaikki kisoihin osallistuneet meikäläiset tekivät omat ennätyksensä. 

Jani Koskela pysäytti 300 metrillä kellon aikaan 34,21. Aika on kaikkien aikojen kovin suomalaisen juoksemana. Mukavasti rullasi myös Ville Aarnivalan juoksu. Villen ajaksi kirjattiin 34,81 ja tällä irtosi kokonaiskilpailun kolmas tila.

“Oli tasapainoinen juoksu ja vauhdinjako onnistui melko hyvin. Loppusuora ja viimeinen kaarre alkoi jo painamaan, mutta hyvin tuli loppuun saakka. Kaarteet oli kyllä tiukat ja joutui hieman puristamaan, jolloin ei pystynyt rennosti juoksemaan, mutta suoranpätkät kulki hyvin! Pääsin alussa hyvin Puolan kaverin imuun ja pystyin tsemppaamaan uuteen ennätykseen”, jutteli Jani.

“Tekeminen oli vielä vähän jäykkää ja kaarteiden kanssa oli pikkuisen ongelmia, mutta kokonaisuutena oon tosi tyytyväinen ja tuntui hyvältä päästä taas kisaamaan pidemmän tauon jälkeen”, summasi Ville.

Koskela Jani Jkylä

Naisten pika-aidassa Reetta Hurske ja Jessi Landström parantelivat ennätyksiä. Reetan uudeksi ennätyksesi kirjataan 8,29 ja Jessin 8,56.

 

Juoksu on vielä vähän voimattoman tuntuista. Eiköhän siitä hiljalleen saada vähän rohkeampaa ja voimakkaampaa. Tietenkin ennätykseen pitää olla tyytyväinen, mutta ei siellä telineissä ihan niin kauaa saisi pamauksen jälkeen viihtyä”, linjasi Reetta.

 

Hurske Reetta Jkylä

 

Sara Jokinen osallistui naisten 300 metrin juoksuun, jossa tuloksena oli uusi ennätys ajalla 41,14. Gabriela Kosonen floppasi naisten korkeudessa uuden ennätyksen, 177, ja sijoittui tällä kilpailun viidenneksi.

Suomen Urheiluliitto valitsee vuosittain järjestettävät tv-kilpailut. Jyväskylän kilpailuiden lisäksi 6.helmikuuta Botnia Gamesit televisioidaan. Tampereella on viimeksi järjestetty kansainväliset tv-kisat muutama vuosi sitten. Tampere on tunnettu kovatasoisista Tähtien kisoista. Vuonna 1998 kilpailuihin osallistui manageri Jukka Härkösen junailemana mm. Merlene Ottey, Frank Frericks, Sergei Bubka ja Jonathan Edwards. Koska kansainvälistä väriä nähdään Pirkkahallissa uudestaan?

Pyrinnön 120-juhlavuoden seuraava tapahtuma, SM-hallit, järjestetään 27.-28.2. Tampereella.

Teksti: tp toimistus
Kuvat: Anssi Mäkinen