Suomen paras seura 2017

Rovaniemellä 17.-19.2. pidetyissä painonnoston yleisen sarjan SM-kisoissa Pyrintö saavutti parhaan seuran palkinnon 14 hengen joukkueen voimin. Kolmessa sarjassa otettiin mestaruudet.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä sarjan 53 kg ennakkosuosikki Pauliina Lagerkrans nosti viime vuotiseen Windows 10 Professional product Key sale tapaan mestariksi temmaten 71 kiloa ja työntäen 90 kiloa. Suomenmestaruus oli Pauliinalle toinen. Pauliina valittiin myös EM-kisajoukkueeseenKroatian Splitiin. EM-kisat pidetään 1.-9.4.2017.

Tampereen Pyrinnön Tero Soininen windows10productkey.org osallistui ensimmäisissä SM-kisoissaan sarjaan 69 kg. Samassa sarjassa nosti myös viime vuonna Tero Soininen 98kghopeaa samassa sarjassa ottanut Pyrinnön Akseli Lintulaakso. Soininen saavutti viidennen sijan tempaamalla hienosti 98 kiloa ja työntämällä 120 kiloa. Lintulaakso taisteli sarjan voitosta, mutta joutui taipumaan Jere Vennolle Parikkalan Urheilijoista. Lintulaaksolle hopea 106 kilon tempauksella ja 131 kilon työnnöllä.

Toisena kisapäivänä Evelyn Ruzza ja Niina Laine kisasivat naisten 63 kg sarjassa, joka osoittautui kovatasoiseksi. Ruzza paransi viime vuotista sijoitustaan kahdeksannesta neljänneksi. Evelyn tempasi 62 kiloa ja työnsi upeasti 80 kiloa, joilla viime vuonna saavutettu SM-tulos parani 14 kilolla. Laine nosti sarjan kahdeksanneksi yhteistuloksella 134 kiloa (59+75).

Toisena kisapäivänä lavalle asteli viisi pyrintöläismiestä. Jere Johansson lähti hakemaan sarjan 77 kg mestaruutta kymmenennissä SM-kisoissaan. Tempauksessa nousi 120 kiloa, joka oli vain kaksi kiloa enemmän kuin Nääshallilla treenaavan Parkanon Puntin Mikko Kuusisto tulos. Kolmantena niskaan hengitteli Klaus Eloranta 116 kilon tuloksella Turusta. Mestaruus ei ollut vielä selvä, sillä työnnössä kisa vasta ratkeaa. Kuusisto taipui työnnössä 140 kilon tulokseen, joten mestaruustaistosta windows10productkey.org tuli Johanssonin ja Elorannan välinen. Eloranta työnsi 148 kiloa, joten Johanssonin oli pakko nostaa kilo enemmän voittaakseen itselleen yhteistulosmestaruuden lisäksi työnnön kultaa. Työntö 149 kilosta onnistui windows10productkeyja uran neljäs mestaruus on tosi asia. Mestaruuksien lisäksi Johansson on napannut SM-kisoista uransa aikana viisi hopeaa ja yhden pronssin. Juuri kolmekymmentä vuotta täyttäneen Johanssonin toivoo, että paikat pysyvät kunnossa, jotta kisalavoille pääsee jatkossakin kiusaamaan nuorempiaan.

Pyrinnön Timo Sihvo paransi viimevuotista tulostaan sarjassa 77 kg viidellä kilolla ja kahdella sijalla sijoittuen viidenneksi tuloksella 146 kg (108+138).

Kristian Laapotti toisti viime vuoden tuloksen kilolleen sarjassa 85 kg. Viides sija lohkesi 120 kilon tempauksella ja 149 kilon työnnöllä. Samassa sarjassa nostanut Jussi Hernesniemi näytti tempauksen mallisuorituksen nostaen kunnioitettavat 130 kiloa. Tulos oikeutti myös tempauksen pronssiseen mitaliin. Työnnössä noussut 144 kiloa ei kuitenkaan riittänyt mitalisijoille ja lopullinen sijoitus sarjassa neljäs.

Sarjassa 94 kg Tuomas Mäkitalo työnsi sarjan viidenneksi kovimmat raudat, 162 kiloa. Tempaus ei kulkenut tällä kertaa, ja Tuomakselle sarjan seitsemäs sija yhteistuloksella 277 kiloa.

Kolmantena kisapäivänä Pyrinnön naisilta odotettiin korkeita sijoituksia. Hanna Kauhanen nosti sarjassa 75 kg hoRakkautta palkintokorokkeella Anni Rastas, Suvi Helin ja Mirka Viitamäkipeaa tempaamalla 77 kiloa ja työntämällä 102 kiloa. Hannan kehitys on nousukiidossa, sillä viime vuoden SM-kisatulos parani 18 kilolla.

Suvi Helin ja Anni Rastas toistivat viime vuoden kaksoisvoiton, mutta tällä kertaa uudessa naisten +90 kg sarjassa. Helinin työntökunto oli terässä ja lavasta nousi suorille käsille 110 kiloa. Mestaruus meni Suville ylivoimasesti 194 kilon yhteistuloksella. Rastas onnistui tempaamaan oman ennätyksensä 78 kiloa, mutta  kaksi ylöstyöntöyritystä 102 kilosta epäonnistui. Näin ollen työnnöstä Annille tulos 96 kiloa. Rastas otti hopeaa 14 kilon erolla kolmanneksi tulleeseen Töysän Vedon Mirka Viitamäkeen.

Lauri Tuovinen oli Pyrinnön viimeinen nostaja kolmantena kisapäivänä sunnuntaina. Tempaus kulki hyvin ja rautaa nousikin pronssisijan arvoisesti 127 kiloa. Työnnössä Lauri ei saanut tulosta, joten yhteistulosmitali jäi haaveeksi.

Kuvat: Suomen Painonnostoliitto