Nuorten SM-hiihdot kilpaillaan 9-11.3.2018 Tampereella

Hiihtoliitto on tänään julkaissut ensi talven SM-hiihtojen aikataulun ja matkat. Tampereen Pyrintö saa järjestettäväkseen Nuorten SM-hiihdot 9.-11.3.2018. Pitkänä kisaviikonloppuna kilpaillaan sekä nuorten viesteissä, normaalimatkalla  ja pitkillä matkoilla sekä 13-16 -vuotiaiden KLL-mestaruusmatkalla sekä Piiriviestissä.Nuorten SM-hiihdot ovat merkittävä ponnistus Hiihtojaostolle, mutta samalla myös palkinto vuosien ajan tehdystä työstä laadukkaiden kilpailujen järjestämiseksi. Kokemusta on viime vuonna haettu erityisesti FIS-kisojen ja viime talvena Veteraanien SM-kisojen järjestämisen kautta.

Hiihtojaoston puheenjohtaja ja SM-kisojen kilpailunjohtaja Pasi Rajala on tyytyväinen kisojen saamisesta Tampereelle.

– Nuorten SM-hiihdot kotiladuilla kruunaavat laajan osallistumisemme Nuorten SM-kisoihin viime vuosina. Meillä on monena vuonna peräkkäin ollut yksi suurimmista joukkueista mukana Nuorten SM-hiihdoissa ja iso joukkue on tarkoitus saada kasaan myös kotiladulle. On hienoa päästä tarjoamaan kokemus kotiladuilla kilpailemisesta omille kasvateillemme.

Kilpailuradat perustuvat Kaupin “legendaariseen” homologoituun viiden kilometrin rataan, jota viime vuosina on hiihdetty vain harvakseltaan ja monelle tuttu Vesitornin latu palvelee kilpailuissa verryttelylatuna.