Toiviainen, Williams ja Heinämäki aikuisten peräsimessä kaudella 2019-2020

Pyrintö on kiinnittänyt päävalmentajat aikuisten pääsarjoihin kaudelle 2019-2020.

Kuten aiemmin on jo uutisoitu, erinomaista työtä tehnyt parivaljakko Sami Toiviainen-Ilpo Rantanen jatkavat Korisliiga-joukkueemme valmennusvastuussa ainakin kevääseen 2020 asti.

Damon Williams ottaa ensi kaudella valmennusvastuun miesten 1A-divisioonaa pelaavasta Pyrintö Akatemia -joukkueesta.  Damon on tällä kaudella, loistavan pelaajauransa päätettyään, toiminut 16-vuotiaiden poikien valmennusryhmässä sekä Akatemia-joukkueen apuvalmentajana.
– Kaikki lajia tiiviimmin seuraavat tietävät, että Damon on aina ajatellut peliä kuin valmentaja. Nyt hänen on juuri sopiva aika ottaa toisen koripallouransa seuraava askel, sanoo valmennuspäällikkö Jukka Raja-aho.

Pyrintö Akatemia- joukkue toimii miesten Korisliigajoukkueen välittömässä läheisyydessä. Yhteistyö mahdollistaa myös pelaajien vaivattoman liikkumisen sarjatasolta toiselle. Akatemiajoukkue on tärkeä osa seuran pelaajapolkua ja merkittävä porras kohti Korisliigaa. Joukkue haluaa profiloitua myös erinomaisena vaihtoehtona korkeakouluopintoja miettiville pelaajille.
-Tampere on yksi Suomen vetovoimaisimmista opiskelukaupungeista. Yhteistyömme Tampereen urheiluakatemian kanssa on luontevaa. Akatemiaohjelmamme ansiosta koripallon sekä opiskelun yhdistäminen on Tampereella vaivatonta”, tiivistää Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen.

Pyrintö on myös päättänyt hakea villiä korttia miesten 1B-divisioonaan kaudelle 2019-2020.
– Meillä on jo nyt erittäin laaja rinki 1A-divisioonan joukkueessa, sillä saimme useita uusia pelaajia tänne muuttaneista koripalloilijoista, ml. Jonne Saarinen ja Joni Pohjonen, jotka ovat debytoineet myös Korisliigassa. Lähitulevaisuudessa meiltä on tulossa yhä enemmän kovia nuoria pelaajia, joiden pelaajapolkuun 1B-divisioona sopii erinomaisesti, sanoo Elisa Hakanen.

Juri Heinämäki on myös ensi kaudella naisten 1-divisioonaa pelaavan edustusjoukkueen päävalmentaja.
– Juri on tehnyt erinomaista työtä. Kun Pyrinnön yksiselitteinen tavoite on nousta pelaamalla naisten Korisliigaan, on linjakasta panostaa huippuvalmennukseen myös jatkossa, sanoo koripallojaoston puheenjohtaja Maija Strandberg.
-Pyrinnön tyttökoriksen taso on niin korkea, että pelaajatuotannon näkökulmasta nousu on lähivuosina väistämätön. Me olemme kärsivällisiä. Kun aika on oikea, niin se tapahtuu, mutta olennaista on, että Pyrintö nousee jäädäkseen, ei vain piipahtaakseen naisten pääsarjassa, sanoo Strandberg.

– Tavoitteemme on tulevaisuudessa rakentaa myös naisten korikseen samanlainen pelaajapolku kuin miehissä. Kehitysjoukkue 1-divariin ja edustusjoukkue Korisliigaan, sanoo valmennuspäällikkö Raja-aho.
– Olemme jo nyt saaneet hyviä pelaajia naisten joukkueeseemme ja lähtökohta on, että pyrintöläinen joukkue syntyy omien kasvattiemme sekä Tampereelle muuttaneiden pelaajien muodostamasta rungosta, sanoo Raja-aho.

Juniori-ikäluokkien päävalmentajat julkistetaan helmikuun aikana.

Lisätietoja:

Valmennuspäällikkö
Jukka Raja-aho
puh. 0400833058
jukka.raja-aho(a)pyrinto.fi

Urheilutoimenjohtaja
Elisa Hakanen
puh. 0503520982
elisa.hakanen(a)pyrinto.fi

Koripallojaoston puheenjohtaja
Maija Strandberg
puh. 0405563763
maija.strandberg(a)pp1.inet.fi

Kuva: Antti Harju