EA haluaa arvokisoja Tampereelle jatkossakin, Ratina liian pieni EM-kisoille 2024

Euroopan yleisurheiluliitto (EA) kiittää Tampereen kykyä ja halua järjestää yleisurheilun arvokisoja. Vuoden 2024 yleisurheilun EM-kisojen isännäksi Ratinan stadion oheistiloineen, kaupungin majoituskapasiteetti ja esitys kisabudjetista ovat EA:n näkemyksen mukaan liian pieniä. 

– Tampere oli mukana EA:n kanssa käydyissä, alustavissa keskusteluissa vuoden 2024 EM-kilpailuiden isännyydestä. EA keskusteli neljän kaupungin kanssa ja päätti, että kisaisännyydestä kilpailevat Valko-Venäjän Minsk, Ruotsin Göteborg ja Sleesian alue Puolassa.

– Testasimme tässä uudenlaista konseptia Euroopan yleisurheiluliiton kanssa. Vastauksessaan EA toteaa, että se haluaa järjestää tapahtumia Tampereen kanssa jatkossakin, mikä on meille tärkeää, vaikka tämän kilpailun kohdalla vastaus oli nyt kielteinen, totesi Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Visit Tampere Oy:n operatiivinen johtaja Perttu Pesä oli niin ikään tyytyväinen siihen, että EA arvostaa Tampereen kykyä järjestää arvokisoja.

– Ratinan stadion vetää 16 800 katsojaa. Se on nyt virallisesti todettu liian pieneksi tämän kokoluokan kilpailuihin, joten on syytä miettiä sen kokoa tulevaisuudessa, Pesä sanoi.

– Myös budjettimme oli EA:n suuntaviivojen ulkopuolella, mutta Suomessa tällaisten kisojen budjetti on erilainen kuin muissa Euroopan maissa, kiitos vahvan seurakentän ja vapaaehtoistyön mahdollistamien kustannussäästöjen.

Tampereella on aiemmin järjestetty yleisurheilun alle 20- ja 23-vuotiaiden EM-kilpailut, alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut ja Euroopan Nuorten olympiafestivaalit (EYOF).

Pesä ja hänen kanssaan EA:n kanssa käydyissä keskusteluissa mukana ollut Tampereen Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen näkevät, että nuorten arvokisoille halutaan jatkoa.

– Seuraavana askeleena näen keskustelujen ja suunnitelmien teon alle 23-vuotiaiden EM-kisojen hakemisesta.  Suomi ja Tampere kaipaavat kansainvälisiä kilpailuja järjestelyosaamisen säilyttämiseksi ja vahvistamiseksi, Pesä kiteytti molempien ajatukset.

 

Lisätietoja:

Perttu Pesä

Director, Major Events
COO/ Visit Tampere Ltd
+358 50 5876200
perttu.pesa@visittampere.fi
perttu.pesa@tampere.fi

 

Elisa Hakanen

Tampereen Pyrintö
Urheilutoimenjohtaja
050 352 0982
elisa.hakanen@tampereenpyrinto.fi