Junnila 190, Hurske 13,20, Lento 608 – Pyrintöläisiltä reipas ECCC-kisapäivä

Pyrinnön non-scoring joukkueet esiintyivät edukseen Ratinassa lauantaina järjestetyssä seurajoukkueiden Eurooppa-cupissa. Sää ei B-sarjan urheilijoita hellinyt, sillä kilpailu käytiin reippaassa +11 asteen lämmössä sateen vierailleen tiiviisti Stadionilla.

Ella Junnila hallitsi korkeuspaikkaa suvereenisesti. Kauden kärkitulos 190 cm meni kevyesti yli. Suomen kärkitulokse lisäksi Ella hyppäsi 22-vuotiaiden Euroopan kärkituloksen. Ella teki hyviä yrityksiä uudesta Suomen ennätyskorkeudesta 194 cm. Erityisesti toinen yritys oli hyvin lähellä. On erittäin todennäköistä, että näemme tänä kesänä uuden Suomen ennätyksen.

Naisten aidoissa Reetta Hurske avasi kilpailukautensa. Metrin vastatuuleen juostuna 13,20 on hyvinkin kelpo avaus.
Hurske ja Junnila kilpailevat seuraavan kerran 5.6. Motonet GP:ssä Lahdessa.

Naisten pituuspaikalla Nea Lento jatkoi siitä mihin hallikaudella jäi. Lento hyppäsi nelikierroksisessa kilpailussa viimeisellään 608 ja näin ollen kauden kärkituloksen.

Kolmikon lisäksi Pyrinnön joukkueissa nähtiin kesää ajatellen lupaavia tuloksia. Useat ennätykset rikkoutuivat lauantaina Ratinassa.

Naisten seuracupin voitti Sloveniasta AD Mass Ljubljana  136 pisteellä. Toiseksi nousi Hollannin Rotterdam Atletiek ja kolmanneksi Slovakian SK Dukla Banska Bystrica.

Miehissä voitto meni Belgiaan. RESC – seura keräsi 150 pistettä. Toiseksi sijoittui AD Mass Ljunljana ja kolmanneksi israelilainen Maccabi Tel-Aviv.

Tapahtumasta vastasivat Pyrinnön vapaaehtoiset toimitsijat. Järjestelyt sujuivat erinomaisesti ja joukkueenjohtajat ylistivät jälleen kerran Pyrinnön kisakoneistoa. Iso kiitos jokaiselle tapahtumaan osallistuneelle vapaaehtoiselle. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista.

Seurajoukkueiden Eurooppa-cup osoitti parhaillaan sen, miten yleisurheilun on myös joukkuelaji. Hienoa kuinka Euroopan yleisurheiluliitto on pitänyt kiinni myös seuratason kilpailuista. Kansainväliset tapahtumat antavat urheilijoille ja valmentajille varmasti motivaatiota tulevaa ajatellen. Kiitos kaikille mukanaolleille!

Täydelliset tulokset

Hurske & Sillman keskittyneenä naisten pika-aitoihin
Nea Lento ponnisti lennokkaasti 608

 

Miesten voitto Belgiaan, RESC-seuralle
Miesten voitto Belgiaan, RESC-seuralle
Naisten voittajat AD Mass Ljubljana

Teksti: tp tiedotus
Kuvat: Jani Virolainen