Hurske, Junnila, Koilahti ja Kuivisto Tampereen Motonet GP:n tähdet

Aitajuoksija Reetta Hurske, korkeushyppääjä Ella Junnila, pituushyppääjä Taika Koilahti ja kestävyysjuoksija Sara Kuivisto ovat keskiviikkona Ratinan kentällä jatkuvan yleisurheilun Motonet GP:n Tampereen kilpailun tähdet.

Hurske juoksi viikonvaihteessa Sveitsin La Chaux de Fondsissa 100 metrin aidat 3,1 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa 12,86 ja alkuerissä ennätyskelpoisessa tuulessa 12,99. Se on Tampereen Pyrinnön juoksijan ennätys ja jää vain sadasosan Dohan MM-kisojen tulosrajasta.

Tampereella Hursketta kirittävät viikonvaihteessa 13,11 juossut Matilda Bogdanoff sekä Unkarin Luca Kozak ja Ukrainan Hanna Plotitsina. Kozak juoksi viime kesänä 12,86. Plotitsinan kauden paras on13,11.

Junnila on tällä kaudella ylittänyt Suomen ennätyksen 194 ja kohtaa Tampereella mm. 19-vuotiaiden EM-kisoihin valmistautuvan Jessica Kähärän ja entisen SE:n haltija Linda Sandblomin.

Koilahdella ulkomaisia haastajia
Koilahti ponnisti viikonvaihteessa Jämsässä 664 ja nousi kotimaan kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Tampereella hänellä on vastassaan lajin kotimaisia kärkinimiä ja ulkomaisia urheilijoita, kuten hallikaudella 651 hypännyt Serbian Milica Gardasevic.

Pituushyppyyn osallistuu myös 22-vuotiaiden EM-kisoihin kuntoaan virittelevä moniottelija Maria Huntington, joka rikkoi aiemmin tällä kaudella seitsenottelussa 6000 pisteen rajan. Hän on tällä kaudella hypännyt 633 ja myötätuulessa 642.

Miesten keihäskilpailun kärkitaistossa kohtaavat Trinidadin olympiavoittaja Keshorn Walcott, Tshekin MM-mitalisti Petr Frydrych ja Toni Kuusela, joka on tällä kaudella heittänyt 83,40.

Miesten 200 metrillä on mukana useita ulkomaisia sprinttereitä. Kisan kotimainen kärkinimi on kauden kärkitulosta 21,13 halussaan pitävä Oskari Lehtonen.

Sipponen ja Kuivisto Ratinassa
Tampereelle saapuu myös Suomen naisten kiekonheiton parhaimmisto.  Kisaan ovat ilmoittautuneet mm. Salla Sipponen, joka heitti viikonvaihteessa 57,79, 19-vuotiaiden MM-mitalisti Helena Leveelahti sekä tällä kaudella reilut 58 metriä heittäneet Kreikan Hrisoúla Anagnostopoúlou ja Viron Kätlin Töllasson.

Sara Kuivisto tähdittää naisten 800 metriä, jolla on mukana iso määrä juoksijoita, kuten myös miesten 1500 metrillä. Kuivisto juoksi hiljattain Puolassa ja Britanniassa ennätyksensä 2.02,14 tuntumaan. Hänen nimissään olevan kotimainen kärkitulos on 2.02,64.

Kansainvälinen Motonet GP kilpaillaan Ratinassa keskiviikkona 3.7. Esikisalajit alkavat kello 18 ja prime time alkaa klo 19,  jatkuen aina kello 21.30 asti.

Yleisöä toivotaan saapuvan paikalle yleisillä kulkuneuvoilla. Sisäänkäynti kisoihin käy Ratinan pääkatsomon molemmista päistä.

Osallistujat:
https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=25&nid=23525

Aikataulu:
https://motonetgp.fi/tampere/aikataulut/

 

Lisätiedot:

Elisa Hakanen
Pääsihteeri
050 352 0982
elisa.hakanen@tampereenpyrinto.fi