Hurske Universiadeissa hopealle, Junnila ja Kujanpää U23 EM-finaaliin

Reetta Hurske aitoi hopealle torstai-iltana Napolissa aikaan 13,02. Aika jäi vain muutaman sadasosan päähän Dohan 100 metrin aitojen MM-rajasta, joka on 12,98. Mestariksi juoksi italialainen Lumiosa Bogliolo ennätyksellään 12,79.

MM-rajan metsästys jatkuu. Hurske on myötätuulessa juossut kolmesti rajan ali. Aituri juoksi kesäkuussa Sveitsissä sallituissa oloissa 12,99.

Universiadien toinen suomalainen mitalisti on Joonas Rinne. Rinne juoksi kolmanneksi miesten 1500m aikaan 3.54,02. Rinne edustaa Saarijärven Pullistusta.

Ella ja Urho U23 finaaliin
Ella Junnila ja Urho Kujanpää etenivät molemmat U23 EM-finaaleihin lajeissaan. Junnila ylitti 178, joka on huomisen loppukilpailun raja. Kujanpää ylitti 520 torstaina yhdessä muiden seiväsfinalistien kanssa. Molempien Pyrintöläisten finaalit ovat lauantaina.  Kujanpää taistelee voitosta kello 18:30 alkaen ja Junnilan korkeusfinaali alkaa kello 19:30 paikallista aikaa.

Maria Huntington keskeytti ottelunsa nuorten EM-kisoissa Gävlessä takareiden kipeytymisen vuoksi. Seitsenottelija kärsi takareiden krampista Tampereen Motonet GP-kisoissa 3.7. Huntington oli keskeyttäessään kisojen neljäs.

Teksti: tp tiedotus
Kuva: Olympiakomitea