Yleisurheilun Motonet GP-sarja jatkuu Kuortaneella lauantaina

Kotimaisen yleisurheilun Motonet GP-sarja saa parin viikon tauon jälkeen tulevana lauantaina Kuortaneella. Pyrintöläisiä nähdään jälleen mukava määrä osallistujalistalla ja kaikilla tavoitteena on jälleen kauden parhaiden ja omien ennätysten jahtaaminen.

Miesten puolella osallistujia nähdään tällä kertaa ainoastaan radalla. Hyvässä vauhdissa lyhyillä matkoilla ollut sprintteri Joel Turkka asettuu jälleen lähtöviivalle miesten sadalla metrillä. Turkka on jo tällä kaudella juossut oman ennätyksensä 10,89. Toisena miesedustajana nähdään niin ikään nuori Julius Mäkinen, joka juoksee miesten 1500 metrillä. Mäkisen kauden paras aika matkalta on 4.04,67.

Naisten puolella edustusta löytyy sekä kenttälajien, että juoksujen puolelta. Naisten 200 metrillä viime viikolla Tampereen Teemakisoissa oman ennätyksensä 400 metrillä juossut Alisa Aalto hakee aikaparannusta lyhyemmällä matkalla. Aalto on jo juossut tällä kaudella oman ennätyksensä 25,00 myös 200 metrillä. 800 metrillä Aallon tapaan hyviä aikoja kauden aiemmissa kisoissa juossut Jemina Forss tavoittelee varmasti omaa ennätystään.

Naisten pika-aidat ovat olleet koko kesän koko Suomen seuratuin laji. Kuortaneella aitakattaus on jälleen kohdillaan, kun kärkitrio Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Pyrinnön Reetta Hurske kohtaavat jälleen. Oman ennätyksensä jo tällä kaudella juossut Lotta Harala oli viime viikolla Tampereella hyvässä vauhdissa ennen pahaa kolhaisuaan aitaan, joten on mielenkiintoista nähdä mihin Harala pystyy Kuortaneella. Pyrinnön trion täydentää ottelija Miia Sillman.

Kenttälajien puolella tekniikkansa kanssa hieman tuskaillut Ella Junnila jahtaa kovia korkeuksia. Junnila yritti jo Suomen ennätystä Lahdessa edellisessä Motonet GP-kilpailussa. Tampereella viime viikolla kolea ja epävakainen sää vei Junnilaltakin parhaan terän. Naisten pituudessa nähdään kaksi edustajaa, kun viime viikolla ensimmäistä kertaa tällä kaudella 6 metriä ylittänyt Nea Lento hakee tulosparannusta ja mahdollista uutta ennätystäänkin. Lennon ennätys kirjataan tällä hetkellä lukemiin 621. Toisena edustajana nähdään ottelija Sillman, joka on jo oman ennätyksensä tuntumaan tällä kaudella hypännyt. Sillmanin ennätys on 627 ja kauden paras 620.

Lähetys Kuortaneelta YLE TV2:lla alkaa lauantaina klo 17:30.