Harala onnistui Kuortaneella – Motonet GP-sarja jatkuu keskivikkona

Motonet GP-sarjan kolmas osakilpailu Kuortaneella ei tällä kertaa pyrintöläisittäin tuottanut aiempien kisojen tapaan loistavia suorituksia. Päätä ei suinkaan ole tarve painaa pensaaseen, urheilun kuuluukin olla yllättävää.

Miesten sadalla metrillä Joel Turkka rykäisi B-erässä alle 11 sekunnin aikaan 10,99. Kilpialun voittoon juoksi Samuli Samuelsson hyvällä ajalla 10,30. Naisten 200 metrillä Alisa Aalto oli kuudes ajalla 25,21. Jemina Forss juoksi oman kauden parhaansa 800 metrillä voittaen B-erän ajalla 2.11,75.

Naisten korkeudessa Ella Junnila hyppäsi voittoon, mutta tulos 183 ei missään nimessä ollut Junnilan parasta. Naisten pituudessa ottelija Miia Sillman ponkaisi yli 6 metrin, kun naisen paras tulos oli 603. Pyrinnöstä mukana oli myös nuori Nea Lento, jonka paras hyppy kantoi 582.

Kuortaneen helmenä nähtiin jälleen naisten pika-aidat, jota päästiin herkuttelemaan alkuerien ja finaalin muodossa. Alkuerissä Pyrinnön Reetta Hurske juoksi toiseksi ajalla 13,24, samassa erässä juossut Sillman oli kolmas 14,22. Erän voitti Annimari Korte 12,90. Toisessa alkuerässä Lotta Harala oli toinen ajalla 13,27, edelle ehti Nooralotta Neziri, joka juoksi 13,09.

Loppukilpailussa viivalle saatiin jälleen kaikki kauden kovimmat aiturit. Pyrinnön Sillman ei finaaliin startannut, vaikka sinne olisi päässytkin. Korte oli jälleen vahva loppukilpailussa ja juoksi voittoon ajalla 12,88. Neziri alitti myös 13 sekuntia ajalla 12,96. Lotta Harala oli kolmas kauden toiseksi parhaalla ja uransa kolmanneksi parhaalla ajalla 13,17. Hurske ei tällä kertaa pystynyt taistelemaan kärkisijoista ja aika 13,62 oli naisen kauden heikoin.

Espoo päättää Motonet GP-sarjan

Urheilijat saavat nopeasti uutta mahdollisuutta, kun Motonet GP-sarjan viimeinen osakilpailu käydään Espoossa keskiviikkona 5.8. Espoon kilpailuiden ilmoittautuneiden listalta löytyy 10 Pyrinnön urheilijaa.

Miesten 200 metrillä Pyrintö saa kaksi edustajaa, kun Ville Aarnivala ja Joel Turkka lähtevät metsästämään kovia aikoja. Aarnivala on tällä kaudella juossut matkan aikaan 21,92 ja Turkka 22,40.

Kenttälajeissa Daniel Kosonen ja Ville Eikkula hakevat hyviä korkeuksia. Kosonen on miesten korkeuden jaetulla kärkitilalla Arttu Mattilan kanssa tuloksellaan 221. Eikkula teki viime viikolla Riihimäellä uuden ennätyksensä 208 ja nuori mies janoaa varmasti kovaa tulosta Espoosta.

Miesten kenttälajeissa Pyrinnöllä on vahva edustus, kun pikkuhiljaa kisakuntoon pääsevä Urho Kujanpää kilpailee miesten seipäässä ja Joni Syrjälä hakee hyviä kaaria moukarissa. Kujanpään kauden paras noteeraus on Nokian PM-kisoista 520, mutta ennätys on huomattavasti kovempi 556. Syrjälä täräytti viime lauantaina Kaustisilla kauden parhaansa 64,81, joten miehen kunto pitäisi olla kohdillaan Espooseen tultaessa.

Naisten puolella edustus Espoon kilpailuissa on hieman totuttua pienempi. Nuori Kiia Keinonen pääsee kovaan seuraan naisten 800 metrillä. Keinonen on juossut tällä kaudella jo ennätyksensä 2.12,86, joten Espoosta voidaan kaiken osuessa kohdalleen hyvää juoksua.

Naisten pika-aidat ovat jälleen mukana ohjelmassa ja Pyrintö saa vahvan edustuksen jälleen. Kuortaneella epäonnistunut Reetta Hurske lähtee varmasti hakemaan tasoaan jälleen kohdilleen. Hyvin lauantaina juossut Lotta Harala on varmasti kunnossa, jossa ennätyksestä voidaan napata jälleen vähintään sadasosia pois. Kolmikon tulee täydentämään Olivia Ben Khalifa, joka halajaa varmasti lähelle ennätyslukemiaan. Ben Khalifan ennätys on 14,20 ja nainen on juossut tällä kaudella 14,30.

Tuttuun tapaan Espoon kilpailuita voi seurata YLE TV2-kanavalta. Lähetys Espoon Leppävaarasta starttaa kello 18:15.

Kuva: Jani Virolainen