Kalevan kisoissa ratkotaan kotimaan kärki

Nuorten SM-kilpailuiden jälkeen vuoroon astuvat aikuisurheilijat, kun Kalevan kisat huipentavat yleisurheilun superviikon Turussa. Pyrintö on erittäin vahvasti edustettuna, sillä jopa 31 urheilijaa löytyy lopulliselta osallistujalistalta.

Korkeushyppääjä trio hakee loppukilpailupaikkoja torstaina

Torstaina ensimmäisinä pyrintöläisinä kisaurakkansa pääsevät aloittamaan miesten korkeuden karsinnassa kolmikko Daniel Kosonen, Ville Eikkula ja Aleksi Savolainen. Kosonen on tällä hetkellä kotimaan tilaston jaetulla kärkitilalla tuloksellaan 221 ja on Arttu Mattilan ohella suosikki Suomen mestariksi. Eikkula on hypännyt hyvän kauden ja parantanut ennätystään huimasti. Paranneltu ennätys on tällä hetkellä muodossa 208. Eikkulalta voidaan tulosten perusteella odottaa finaalipaikkaa. Savolainen on tällä kaudella hypännyt myös ennätyksensä 192. Miesten korkeuden loppukilpailu käydään perjantaina

Korkeushyppääjien lisäksi torstaina Rosanna Ojala hakee finaalipaikkaa naisten seiväshypyn karsinnassa. Ojalan kauden paras on 361 ja ennätys 390. Nuori Nea Lento nähdään naisten pituushypyn karsinnassa. Lento on tulosten perusteella kahdeksas kotimaan listalla, joten finaalipaikka on erittäin mahdollinen. Naisten seipään loppukilpailu on vuorossa lauantaina ja pituuden loppukilpailu perjantaina.  Juoksuradan puolella 400 metrin sileillä Joel Turkka ja Alisa Aalto hakevat loppukilpailupaikkaa alkueristä. Ratakierroksen loppukilpailu on ohjelmassa perjantaina. Miesten 10 000 metrillä nähdään kokenut Jarkko Järvenpää.

Naisten pika-aidat huipentaa perjantai-illan

Perjantaina päivän pääsevät aloittamaan miesten seipään karsinnassa Urho Kujanpää ja Jami Siira. Kujanpää ei loukkaantumisen jälkeen ole aivan parhaaseen vireeseensä päässyt, mutta loppukilpailupaikka on erittäin mahdollinen. Siira on parantanut ennätyksensä tasan 5 metriin ja miehellä on hyvät mahdollisuudet edetä Kujanpään tavoin loppukilpailuun, joka käydään sunnuntaina. Loppukilpailumahdollisuudet ovat hyvät myös moukarinheittäjä Joni Syrjälällä, joka on kotimaan tilastossa tällä hetkellä yhdeksäs tuloksellaan 64,81. Moukarin loppukilpailu kilpaillaan lauantaina.

Naisten kenttälajien puolella Ella Junnila on Daniel Kososen ohella suosikki Suomen mestariksi ja naisten korkeuden karsinnan ei pitäisi vielä nuorella naiselle olla kompastuskivi. Loppukilpailu on vuorossa lauantaina. Naisten kuulassa Suvi Helin jahtaa paikkaa lauantain loppukilpailuun. Lauantaiseen loppukilpailuun mielii myös nuori Siiri Elomaa naisten keihäässä.

Radan puolella suurin mielenkiinto on naisten pika-aidoissa, johon Pyrintö saa 3 urheilijaa. Reetta Hurske ja Lotta Harala ovat varmasti Turussa liikkeellä mitali mielessään. Nuori Olivia Ben Khalifa taistelee loppukilpailupaikasta. Naisten 1500 metrillä nähdään hyvää kautta juossut Jemina Forss.

7-ottelijat vauhdissa lauantaina ja sunnuntaina

Lauantaina käynnistyy naisten 7-ottelu, johon Pyrintö saa huimat 4 edustajaa. Maria Huntington on suuri suosikki Suomen mestariksi, mutta seurakaveri Miia Sillman tarjoaa ainakin kovan vastuksen. Kaiken osuessa kohdalleen voi nuori Saga Vanninen myös olla mitalin kannassa kiinni ja joukon täydentää Vilma Itälinna. Lauantaina lajiohjelmassa ovat pika-aidat, korkeus, kuula ja 200 metriä.

400 metrin aitojen alkuerissä loppukilpailupaikkaa hakee Frida Hämäläinen. Hämäläinen on kotimaan tilastossa tällä hetkellä kymmenentenä ajalla 1.01,20, joten paikka loppukilpailussa on mahdollinen. Miesten samalle matkalle Pyrinnöllä on naisten ottelun tapaan asettaa jopa 4 juoksijaa. Nuorta kvartettia Jere Haapalainen, Jaakko Linnus, Kasperi Valonen ja Konsta Kankainen ei välttämättä vielä mitaleilla nähdä, mutta tulevaisuus on kirkas.

Miesten 800 metrillä nähdään nuori Julius Mäkinen ja naisten samalla matkalla kaksikko Kiia Keinonen ja Jemina Forss. 800 metrin loppukilpailut ovat ohjelmassa sunnuntaina. Miesten 5000 metrille Pyrintö saa kovan kaksikon Jarkko Järvenpää ja Aleksi Niemi. Miesten 100 metrin alkuerissä loppukilpailupaikkaa hakee nuori Joel Turkka.

Sunnuntaina ratkotaan naisten ottelun mitalit, kun kakkospäivänä kilpaillaan pituus, keihäs ja raaka päätöslaji 800 metriä. Naisten 200 metrillä nähdään Alisa Aalto ja miesten 200 metrillä Ville Aarnivala.

YLE TV2 televisio Kalevan kisat perjantaista sunnuntaihin.

Kuva: SUL