Fanny Kukonlehdolle hiihdon nuorten Suomen mestaruus!

Fanny Kukonlehto otti Jyväskylän nuorten SM-hiihdoissa 21.2.2021 nuorten Suomen mestaruuden 10 kilometrin perinteisen tyylin väliaikalähtökilpailussa!

Suomen mestaruus nuorten sarjoissa on Fannylle uran toinen. Ensimmäisen mestaruuden hän otti jo kaksi vuotta sitten Haapajärvellä, silloin vielä hopeasompaikäisenä. Pyrinnölle mestaruus sen sijaan oli ensimmäinen 15 vuoteen eli Fanny palautti hienosti Pyrinnön mestaruuskantaan pitkän tauon jälkeen!

Vaikka taistelu voitosta oli tiukka, kisa eteneni Jyväskylässä Fannyn tahdissa alusta loppuun saakka: hän johti kisaa jokaisessa väliaikapisteessä. Toiseksi sijoittunut Ski Jyväskylän Sanni Räisänen hävisi Fannylle lopulta 18,6 sekuntia. Kilpailun kolmas oli Ryhdin Elsa Torvinen.

• Ennen kisaa jännitti aika paljon, mikä vaikutti siihen, että ei ihan täysin rennosti pystyny lähteen tekeen suoristusta. Kympin kisa on kuitenkin aika nopea, joten jo ensimmäisellä kierroksella pidemmät nousut sai kiivetä hyvää vauhtia, mutta tietyllä rentoudella. Kuulin väliajoista, että muutamia tyttöjä on edellä tai samassa vauhdissa, mutta en ottanu siitä stressiä kun tiesin, että loppuun pystyn kiristään vauhtia. Toisella kierroksella pystyin vielä hiihtään tasaisen kovaa maaliin asti, mikä toi tänään hyvän suorituksen myös ajallisesti muihin nähden.

Voittoa Fanny ei kuitenkaan uskaltanut ajatella ennen kuin kaikki tytöt olivat maalissa, sillä hän tiesi, että perään lähteneet tytöt kuulevat koko ajan tarkat väliajat ja pystyvät niiden avulla taistelemaan loppuun asti.

Nuorten SM-hiihdot sujuivat Pyrinnön hiihtäjiltä muutoinkin plussamerkkisesti. Amanda Saari oli N23-sarjassa 15 kilometrin kisassa seitsemäs ja Saana Vuolle 16. N18-sarjassa Ronja Haavisto oli Fannyn takana 19. ja Pauliina Koivuniemi N17-sarjassa 46. Poikien puolella Onni Tiira oli M17-sarjan 27.

Pariviestipäivänä lauantaina Fanny ja Ronja olivat seitsemänsiä N18-sarjan viestifinaalissa. Hyvin hiihtivät myös N16-sarjan joukkueemme, joista Annika Rantasen ja Linnea Salon ykkösjoukkue jäi vain niukasti finaalin ulkopuolelle.

Kuva: Touho Häkkinen