Viisaasti pelannut Forssan Alku vei pisteet Pyynikiltä

Pyrintö joutui taipumaan Forssan Alulle Keskiviikon myöhäisottelussa luvuin 56-73. Kahdella ensimmäisellä jaksolla Forssa onnistui kitkemään tehokkaasti kaikki Pyrinnön vahvuudet pois. Muun muassa Minna Sten (15/11) ja tarkasti kahden pisteen heitot heittänyt Juta Jahilo (12/3) tuottivat Pyrinnölle jatkuvaa päänvaivaa. Kaksinumeroisiin lukuihin Forssalta pääsivät myös vahvistukset Ashley Evans (14/7) sekä Brittany Kennedy (14/8). Käytännössä Forssa oli johdossa koko ajan ja lähimmillään Pyrintö pääsi kolmannen jakson puolivälin piristymisellään tilanteeseen 37-39 mutta sen jälkeen ei nousua enää nähty. Kolmas erä päättyi luvuin 39-48 Forssalle ja koko ottelu lopulta 56-73. Pyrinnön heitot eivät tänään uponneet riittävällä tarkkuudella: 2p 47% ja 3p 12%. Forssalla taas 2p 54% ja 3p 27%. Myös levypalloissa Alku oli etevämpi: Pyrintö 37 ja Forssa 51. Pyrinnön ulkomaalaisvahvistukset olivat tuttuun tapaan joukkueensa tilastoykköset.

Pyrintö_foa_raportti

Forssan Minna Sten oli vaikea pideltävä Keskiviikon pelissä. Kuva: MJ Pitkänen

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Tilastot ei valehtele. Jos katsoo tilastoja, niin Alkuhan on ollut kaikessa parempi. He pelasivat taktisesti erinomaisen ottelun ja saivat meidän vahvuudet aika hyvin pois. Sarjanousijajoukkueena emme ole vielä sen tason joukkue, että jos ei hyökkäyspään onnistumisia saada sen paremmin sisään, että 32 heitosta menee 4 sisään, niin me emme vain kestä sitä. Se heijastuu yleisilmeeseen kaiken kaikkiaan. Ekalla puoliajalla ei saatu niitä heittoja, mitä haluttiin ja siihen on vastustajan pelitaktiikalla iso osuus. Eka puoliaika meni varmaankin juuri niin, kuin Jari sen halusi menevän. Tokalla puoliajalla saatiin huomattavasti enemmän heittoja mutta ei vaan laitettu niitä sisään. Vastustajalle ansaittu voitto.

Kommentit, Brittany Hedderson (Takamies, Pyrintö)

I think normally we are pretty good rebounding team and that’s one area that we didn’t do good job tonight.

Kommentit, Jari Marjamäki (Päävalmentaja, Forssan Alku)

Ei maailman helpoin peli Tampereella, 19:30 Keskiviikkoiltana. Silloin kun Pyrinnön joukkuetta valmentaa Ilpo Rantanen, niin se on hyvin valmennettu ja hyvin organisoitu joukkue ja tämä ei ollut ihan helppo tehtävä. Varsinkin kun meidän joukkueen historia on se mikä on, eli kausi lähti 1 voittoa ja 7 tappiota. Ensimmäinen peli jossa olin puikoissa, oli Forssassa, jossa Pyrintö listi meidät 20 p. Sen jälkeen me emme olekaan pelanneet huonosti. Olen tosi ylpeä tästä joukkueesta. Nostan hattua pelaajilleni; ovat olleet tosi hyvin organisoituja sen jälkeen, pelataan niillä vahvuuksissa mitä meillä on ja meillä ei ole yhtään vapaamatkustajia. Emilia Pärssinen on mukana lehdistötilaisuudessa sen vuoksi, että sanoin hänelle, että tarvitsen sinulta 10 minuuttia tietynlaista pelaamista ja hän teki juuri sen mitä piti. Meillä oli tänään kentällä 11 pelaajaa ja kaikki käytti paikkansa.

Kommentit, Emilia Pärssinen (Laituri, Forssan Alku)

Sten pelasi tänään hyvin ja saatiin pysäytettyä Pyrinnön nopeat ja pelattiin itse maltilla. Saatiin siitä sitten helppo voitto. Oma peli meni myös ihan hyvin. Kun on hyvä joukkuehenki, niin kaikilla on mukavaa myös penkillä. Viimeksi kun hävittiin Pyrinnölle Forssassa, niin ehkä luovutettiin neljännen jakson aikana ja Pyrintö pääsi juoksemaan nopeita, josta sitten ote herpaantui. Sitä kautta Pyrintö sai silloin voiton.

Seuraavaksi

Pyrinnön seuraava peli on Sunnuntaina 1.2. Kotkassa, jolloin vastassa on Peli-Karhut.

Leave a Comment