Taru Timo Pyrintöön – lisäksi naisten Akatemia-joukkue täydentyi

Naisten liigajoukkue vahvistui uudella pelaajalla, kun Taru Timo, 21, solmi sopimuksen Pyrinnön kanssa. Tampereelle opiskelemaan tullut Vimpelin Vedon kasvatti on ehtinyt pelata korisliigaa kasvattajaseurassaan viiden kauden ajan. Viime kaudella Taru edusti Lappeenrannan Catzia pistekeskiarvolla 5,4 ja sai täyteen nuoreen ikäänsä nähden kunnioitettavat 100 korisliigaottelua.

Samoin Pyrintö solmi jatkosopimuksen toisen ViVe-kasvatin Anna Peltolan, 27, kanssa. Anna on edustanut Pyrintöä kolmen kauden ajan naisten 1. divisioonassa sekä viime kauden korisliigassa 4,9 pisteen keskiarvolla. Tulevaan kauteen Anna lähtee valmiina edustamaan Pyrintöä tarpeen mukaan joko korisliigassa tai 1. divisioonassa.

Naisten divarin Pyrintö Akatemia -joukkueeseen on kiinnitetty sekä omia junioreita että muualta Tampereelle muuttaneita pelaajia. 18-vuotiaat Sandra Koutonen ja Nella Toiviainen sekä 17-vuotias Nea Pettinen tulevat saamaan rinnalleen tarvittavaa pelikovuutta seuraavista kokeneemmista pelaajista:

  • Forssan Alusta siirtyvä takapelaaja Sara Kervinen, 27, on tätä ennen pelannut naisten 1. divisioonaa Helsingin NMKY:ssä ja kasvattajaseurassaan ToPossa.
  • Raholan Pyrkivän kasvatti Krista Kyyrönen, 26, on edustanut korisliigassa Äänekosken Huimaa kaudella 2016-2017. Viime kauden sentteri pelasi 1. divisioonaa JBA:n riveissä.
  • Miina Niemitalo, 26, pelasi Pyrinnössä divaria jo kaudella 2016-2017. Korisliigakokemusta Miinalle on kertynyt kasvattajaseura Vimpelin Vedosta.

Pyrinnön naisten edustusryhmässä on nyt 19 pelaajaa ja yhtä ulkomaalaisvahvistusta korisliigaan vielä haetaan. Tämän jälkeen ryhmä alkaa olla kasassa pre-season -pelejä sekä lokakuun alun sarja-avauksia varten.