Tera Reed vahvistamaan naisten korisliigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC). Myös Uuden-Seelannin juniorimaajoukkueissa esiintynyt 183-senttinen laituri edustaa ensimmäisellä, elokuun 2022 lopussa päättyvällä ammattilaiskaudellaan Northern Kahu -joukkuetta (NZ) tällä hetkellä 11 pisteen ja 6 levypallon keskiarvoin.

Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius kuvailee Teraa kovaksi kilpailijaksi sekä erinomaiseksi kolmen pisteen heittäjäksi, joka pystyy viimeistelemään hyvin myös lähietäisyydeltä. Vahvan yliopistotaustan omaava Tera on urheilullinen ja monipuolinen 2-4 pelipaikkojen pelaaja, joka pystyy puolustamaan neljää eri pelipaikkaa ja toimimaan myös hyökkäyspäässä useassa eri roolissa.

Tera itse odottaa innolla tulevaa korisliigakautta Pyrinnössä, sillä Suomi on kiinnostava maa ja pelaaminen Euroopassa on aina ollut hänen tavoitteenaan.