Saana Kujala Pyrintöön!

Pyrinnön naisten liigajoukkue saa kovan kotimaisen vahvistuksen Saana Kujalasta (s. 2002), joka saavutti viime kaudella Torpan Pojissa liigahopeaa ja Suomen cup -voiton sekä palkittiin kauden päätteeksi naisten korisliigan parhaan 6. pelaajan palkinnolla. Nuoresta iästään huolimatta 184-senttinen laituri valmistautuu jo kuudenteen liigakauteensa, joista kaksi ensimmäistä hän edusti kasvattajaseuraansa Hyvinkään Pontevaa ja sitten kaksi kautta HBA:ta. Viime kaudella ToPossa Saana tilastoi 19 minuutin peliajalla keskimäärin 8.8 pistettä ja 4.3 levypalloa. Vastaavilla tehoilla Saana on edustanut Suomea myös U20-maajoukkueessa, missä hän on pelaamissaan 15 maaottelussa tilastoinut keskimäärin 8.9 pistettä.

Naisten päävalmentaja Petteri Molenius on hyvillään tehdystä sopimuksesta. – Hienoa, että Saana päätti valita Pyrinnön monista eri vaihtoehdoistaan. Uskon että Saana sopii pelitapaamme hyvin, ja hänen monipuolisuutensa sekä kykynsä pelata useissa eri rooleissa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa tulee olemaan meille isossa arvossa. Uskon, että viimeistään tämän sopimuksen myötä meillä on kasassa joukkue, joka voi realistisesti taistella sarjassa kärkipään sijoituksista. Haemme joukkueeseen vielä muutamaa pelaajaa, joista yksi tulee olemaan ulkomaalaisvahvistus.

– Ilo päästä pelaamaan Pyrintöön ja edustamaan tätä seuraa, Saana itse kommentoi. – Odotan tulevalta kaudelta sitä, että menemme joukkueena ja yksilöinä eteenpäin peli peliltä. Toivottavasti pääsemme myös playoffeissa näyttämään mistä tämä joukkue ja seura on tehty! En malta odottaa Tampereelle muuttoa, kauden alkamista uudessa ympäristössä ja uuden joukkueen tapaamista. Nähdään Pyynikillä!

#pyrintö #munseura #aina