Mäkivaliokunnan toiminta

Tampereen Pyrinnön mäkijaosto tarjoaa harrastusmahdollisuuden kaikille mäkihypystä ja yhdistetystä kiinnostuneille. Päätavoitteemme on näistä lajeista kiinnostuneiden lasten opastaminen lajin pariin ja pidemmälle ehtineiden urheilijoiden valmentaminen ja tukeminen. Pyrimme myös edistämään lajin tunnettavuutta ja harjoitteluolosuhteita Tampereella.

Paras ikä harrastuksen aloittamiseen on 5-7 vuotta, mutta myöhemminkin voi aloittaa. Aikuisille seuran toiminnassa riittää kiinnostavaa tekemistä aina valmennuksesta ja tuomaritehtävistä välineiden huoltoon ja hyppyrimäkien kunnostukseen. Tuomari- ja valmennustehtäviin on saatavissa koulutusta joko seuran, Hiihtoliiton tai mäkituomarikerhon järjestämillä kursseilla. Suomessa on myös aktiivista veteraani- toimintaa niille aikuisille, jotka itsekin haluavat harrastaa mäkihyppyä ja/tai yhdistettyä.

Pyrinnön mäkikoulu toimii pääasiassa Hervannan hyppyrimäellä.  Talvella koko lumikauden ajan ja nykyään myös kesällä. Meillä on ohjatut harjoitukset yleensä 3 kertaa viikossa. Harjoitusajat voi tarkistaa “Harjoitukset” osiosta. Taukoa on vain kelirikkoaikoina huhtikuussa ja marras-joulukuussa, keliolosuhteista riippuen.

Mäkikoulun toiminnassa on mukana Hiihtoliiton koulutuksen saaneita ohjaajia/valmentajia. Kannustamme myös lasten vanhempia osallistumaan koulutuksiin ja tarvittaessa järjestämme omia alkeiskoulutuksia.

Toivotamme kaikki mäkihypystä kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimintaamme.