Florian Howald vahva maailmancupin avauksessa

2014_maailmancup_Sveitsi_Florian_Howald
Florian (vasemmalla) vuoden 2014 maailmancupin finaalikisojen palkintopallilla. Kuva Rémy Steinegger (http://www.o-worldcup.ch/en/foto-galerie)

Pyrinnön sveitsiläisvahvistus onnistui erinomaisesti maailmancupin avauskiertueella Tasmaniassa.

Sprintin finaali käytiin 3.1. Tasmanian yliopiston alueella Launcestonissa. Radalla oli muutamia rastivälejä, joilla oikean reitinvalinnan löytäminen tai rastimääritteen tarkka lukeminen oli ratkaisevaa. Florian selvitti radan alle 10 sekunnin kokonaisvirheillä, ja sijoitus oli 4:s, vain sekunti palkintopallisijoituksesta.

Keskimatkan kisan 8.1. maasto oli kivinen ja teknisesti erittäin vaativa. Varsinkin naisten kisassa tehtiin runsaasti isoja virheitä, mistä kertoo se, että naisten kisan 10:nneksi sijoittunut hävisi voittaja Tove Alexanderssonille yli seitsemän minuuttia. Miesten kisa oli tasaisempi, ja Florianin suoritus oli jälleen erinomainen. Lopputuloksena oli jälleen 4. sija.

Pitkän matkan kilpailussa 10.1. Florianille tuli reitinvalintavirhe pisimmällä lähes neljän kilometrin rastivälillä, jolla hän hävisi kärjelle viisi minuuttia. Lisäksi matkan aikana tuli muutamia pieniä virheitä, joiden seurauksena sijoitus oli 15:s.

Tasmanian osakisojen jälkeen Florian Howald on maailmancupin kokonaispisteissä viidentenä. Seuraavat maailmancupin osakilpailut juostaan kesäkuun alussa Norjassa ja Ruotsissa.