SM-erikoispitkällä Sonja ja Saila mitaleilla, Antonille ja Annikalle kultaa

Hieno maasto, hyvä kartta ja radat ja pitkät matkat olivat SM-erikoispitkän arvoiset Haminassa.

Anton Kuukka voitti H20-sarjan. Kulta oli Antonin ensimmäinen henkilökohtainen SM-kulta! Koko matka oli Antun hallintaa, ja niin mies nappasi himoitsemansa. Isosti onnea!

Naisten sarjassa käytiin erittäin mielenkiintoinen ja jännittävä kilpailu. 18,4 km:n radan loppuosalla Jämsän Merja Rantanen ja Sonja Kyrölä pääsivät karkuun Saila Kinniltä ja Pohjantähden Sofia Haajaselta. Myös loppuratkaisu oli jännittävä, jossa Sonja lähti 3. viimeiseltä rastilta ensimmäisenä ja iski järven rantapolulle, joka oli kuitenkin hieman risukkoinen ja kun lippukaan ei heti osunut silmiin, niin viimeiselle rastille Merja ryntäsi ensimmäisenä. Sonja jäi 4 sekuntia ja nappasi hopeaa eli uransa parhaimman henkilökohtaisen SM-sijoituksen. Sonjalle isot pointsit rohkeasta juoksusta ja hienosta lopun iskusta. Kauden superyllättäjä Sonjan SM-saalis oli tänä vuonna viestikulta, erikoispitkän hopea ja keskimatkan pronssi. Lisäksi Sonja teki loistojuoksut Tiomilassa ja Venloien viestissässa.

Saila Kinni suunnisti pronssille jäätyään kärkikaksikosta loppulenkin hitaammalla hajonnalla ja taisi tulla pieni virhekin. Sailan tämän vuoden SM-saalis oli keskimatkan ja viestin kullat, pitkän matkan hopea ja erikoispitkän pronssi. Lisäksi Tiomilan ja Venlojen viestien hyvät ankkuroinnit ja MM-viestin hieno juoksu. Vain Skotlannin MM-keskimatka ei sujunut odotetusti, mutta hieno kausi myös Saikulta.

Anni Haanpää taisteli hienosti D17-sarjan kärkisijoista ottaen hopeaa. Loppukausi Annilta oli erinomainen, kun SM-yöstä tuli uran ensimmäinen kulta ja nyt tuli hopea.

Pyry Mustonen otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen kesäSM-mitalin napatessaan pronssia tiukassa taistossa vain 6 sek. kullasta. Onnea!

SM-plaketit ottivat H15-sarjan kolmikko Vili Mähönen (5., vain 8 sekuntia voittajasta), Lasse Viilo (6., +9 sek) ja Mikko Eerola (9., +48 sek).

Juha Lilja oli 9. H16-sarjasa ja Taavi Mustajoki 10. H17-sarjassa.

Ikähenkilöistä Annika Viilo otti jälleen omansa eli SM-kullan D50-sarjassa.

Sirkka Oikarinen oli pronssilla D55-sarjassa.

Janne Märkälä oli 4. H45-sarjassa ja Kirsi Laasonen 6. D55-arjassa.

Yhteensä Pyrinnön saalis SM-erikoispitkältä oli siis 7 mitalia ja 7 plakettia!

Ensi vuonna Pyrintö järjestää SM-erikoispitkän kilpailun 15.10.2016 Pinsiössä.

SM-erikoispitkän mitalistit: Saila Kinni, Sonja Kyrölä ja Merja Rantanen. Kuva: Ilkka Saarimäki
SM-erikoispitkän mitalistit: Saila Kinni, Sonja Kyrölä ja Merja Rantanen. Kuva: Ilkka Saarimäki