Florianille kaksi mitalia EM-kisoista

Florian_Howald_EOC_2016_sprint
Sprintin mitalistit Gustav Bergman, Matthias Kyburz ja Florian Howald

Pyrinnön sveitsiläsvahvistus Florian Howald oli kovassa iskussa Tsekin Jesenikissä käydyissä EM-kisoissa.

Sprintissä Florian sijoittui pronssille, mutta hävisi vain 3 sekuntia kultaa voittaneelle maanmiehelleen Matthias Kyburzille.

Viestissä Florian juoksi Sveitsin kakkosjoukkueen avausosuuden ja tuli vaihtoon sijalla 13, mutta vain hieman yli minuutin kärkeä jäljessä. Seuraavat viestinviejät Baptiste Rollier ja Martin Hubmann nostivat joukkueen lopulta voittoon puoli minuuttia ennen Norjaa.

Florian_Howald_EOC_2016_relay
Sveitsin voittoisa viestijoukkue: Martin Hubmann, Florian Howald ja Baptiste Rollier.

Keskimatkallakin Florian oli hienosti 5:s, joten kisat sujuivat hänen osaltaa loistavasti. Onnittelut hienoista suorituksista!

Muista pyrintöläisistä Venla Harju oli sprintissä 9:s. Severi Kymäläinen ja Aleksi Niemi selvisivät sprintin A-finaaliin, jossa Severin sijoitus oli 37:s, mutta Aleksin kohtaloksi koitui hylkäys väärän leiman takia.

Sprinttiviestissä Aleksi ja Venla olivat Suomen ykkösjoukkueessa, joka sijoittui neljänneksi.

Keskimatkalla Saila Kinni oli hienosti kuudes ja Venla yhdeksäs. Pitkällä matkalla Sailan sijoitus oli 20:s.

Viestissä Saila ja Venla juoksivat Suomen kakkosjoukkueessa, joka sijoittui kuudenneksi alle minuutin kärjestä. Suomen ykkösjoukkue voitti tiukan loppukirikamppailun jälkeen Euroopan mestaruuden.