Keski-Tampereen Sprinttiviikko ratkesi: Eerolan kaksoset – Lotta ja Mikko – ottivat voitot

Kaikkiaan 875 tulosta neljässä osakisassa oli nyt jo neljännen kerran järjestetyn Keski-Tampereen Sprinttiviikon uusi ennätys. Kisasarjan isä ja kaikkien kisojen ratamestari Lammikko oli taas suunnitellut hienot sprinttiradat ja kisasarja ja radat saivatkin kosolti kiitoksia. Kisasarjaan osallistujia tulikin niin Helsingistä, Jämsästä, Lahdesta, Turusta kuin Raumaltakin – Pirkanmaan lisäksi. Kilpailijat joutuivat toteamaan hyvien sprinttiratojen olevan varsin haastavia ja totesipa joku, että ensi vuonna hän jättää Thaimaan reissun väliin, että pääsee osallistumaan kaikkiin osakisoihin!

Kisasarjan erikoisuuksiin kuuluu se, että kaikenikäiset kilpailijat kisaavat samoissa H/D-sarjoissa, koska iän mukaan kilpailijoille annetaan tasoitusta. Tasoitukset on laskettu aikanaan SM-kisojen tulosten perusteella.

Lotta Eerola nousi naisten sarjan voittoon 

Naisten sarjassa ennen viimeistä osakisaa voittoon oli mahdollisuus peräti yhdeksällä kilpailijalla, joskin Lotta Eerola, 16, oli selkeä voittajasuosikki voitettuaan sekä 2. että 3:nnen osakisan ja kun Lotta ei ollut ekassa kisassa paikalla, niin hän saisi kaikki viimeisen kisan pisteet lopputuloksiinsa. Todella kovassa kunnossa oleva Lotta voitti kuitenkin myös viimeisen osakisan ja vei IV Keski-Tampereen Sprinttiviikon kokonaiskilpailun voiton maksimistein 3*50 = 150 pistettä. Jäätävä suoritus.

Ensimmäisen Keski-Tampereen Sprinttiviikon kisasarjan 2013-2014 voitti Sari Saarijärvi, toisen Lotta Eerola ja kolmannen Anni Haanpää. Näin Lotta saa nimensä komeaan kotka-kiertopalkintoon nimensä toisen kerran.

Toisen sijan tämän vuotisessa kisasarjassa nappasi D65-sarjan Hilkka Lankia. Hilkan kolme parasta sijoitusta (2., 3. ja 4.) toi yhteensä 129 pinnaa. Kolmannen sijan otti 112 pisteellään Kaisa Haanpää, 16.

Kaikkiaan naisia oli tuloksissa 169.

IMG_1404 – kopio

Mikko Eerola otti miesten sarjan voiton

Myös miesten sarjassa peräti yhdeksällä kisaajalla oli ainakin teoreettinen mahdollisuus voittoon ennen viimeistä osakisaa. Mikko Eerola, 16, ei kuitenkaan antanut muille mahdollisuuksia ottaen viimeisessä kisassa 3:nnen sijan ja keräten sijoista 1., 2. ja 3. yhteensä 139 pistettä.

Toiseksi nousi H60-sarjan viime kesän Viron ikähenkilöiden MM-kisojen sprintin 4. ottaen sijat 1., 2. ja 7. ja saalistaen siten 128 pistettä. Kolmannen osakisan hylkäys vei Mikolta voiton/voittomahdollisuuden.

Kolmanneksi nousi H60-sarjan Hannu Aasla 109 pisteellään Hannun voittaessa viimeisen osakisan ja oltuaan 3. kisassa kakkosena. Myös Sakari Koivuniemi, 16, keräsi 109 pistettä, mutta Hannulla oli korkeammat osakisapisteet ja siten hän vei kolmannen sijan.

Kaikkiaan tuloksissa oli 216 miestä.

Palkintojenjako järjestetään la 21.1.2017 klo 10.55 eli juuri ennen testijuoksun alkua Koulukadulla. Palkinnot kolmelle parhaalle kummassakin sarjassa. Be there!

IMG_2617

Liite: K-TSV_2016_naisten tulokset jaK-TSV_2016_miesten tulokset