Tampereen Pyrintö vahvistuu jälleen Suomen maajoukkuesuunnistajalla

Otto Simosas Tampereen Pyrinnön asussa.

Maajoukkuesuunnistaja Otto Simosas vahvistaa Punakoneena tunnettua Tampereen Pyrinnön miesten edustusryhmää

Simosas on vakiinnuttanut paikkansa maajoukkueessa, ja lukuisten maailmancup-edustusten lisäksi mies sai pukea Suomi-paidan ylleen myös kesän MM-kisoissa juosten sprintissä parhaana suomalaismiehenä 20:nneksi. 25-vuotias Simosas hakee seuranvaihdosta nostetta uralleen.

– Olen muutaman kauden seurannut Punakoneen kehitystä ja minulla on siellä jo entuudestaan monia hyviä ystäviä. Tiedän sopeutuvani porukkaan hyvin ja uskon sen auttavan minua kehittymään entisestään suunnistajana, toteaa Simosas seuran tiedotteessa.

Porvoosta lähtöisin oleva Simosas on saanut suunnistusoppinsa kotipaikkakuntansa seurassa OK Orientissa, joka sittemmin kolmen itäuusmaalaisen seuran yhdistymisen myötä myöhemmin vaihtui OK Trianiksi. Kolmannen polven suunnistajana 6-vuotiaan pojan houkuttelivat mukaan rasteille omat vanhemmat. Kasvattajaseuralleen Simosas juoksi vuosien mittaan 10 nuorten ja kolme pääsarjan SM-mitalia, viimeisimpänä vuoden takainen SM-viestin pronssiankkurointi Ilmajoella.

Ensiesiintymisensä aikuisten maajoukkueessa Simosas teki Portugalin EM-kisoissa vuonna 2014. Silloin kotiintuomisina oli kokemusta ja lupauksia herättävä viestisuoritus Suomen kakkosjoukkueen avaajana. Suoritusten ailahtelevuudesta johtuen arvokisaedustuksia ei EM-debyytin jälkeisinä vuosina siunaantunut, mutta viime talven aikana varmuus löytyi ja kulunut vuosi oli toistaiseksi miehen paras. Ensi vuonna tähtäin on asetettu jälleen tiukasti arvokisoihin.

– Henkilökohtaisena tavoitteena on ensi kaudella menestyminen MM- ja EM-kisoissa. Omilla hyvillä suorituksilla taistelen TOP 15 –sijoituksista. Seuraviestit kiinnostavat myös ja haluan parhaani mukaan auttaa Punakonetta taistelussa kärkisijoista, puntaroi Simosas.

Simosas on nuoren Punakoneen syksyn toinen maajoukkuetason vahvistus, kun kaksi viikkoa sitten uutisoitiin jo Aleksi Sorsan siirtymisestä Pyrinnön väreihin. Kun ryhmään nousee lisäksi muutamia seuran menestyneimpiä junioreita, Punakoneessa on tulevalla kaudella 24 urheilijaa.