Silja Yli-Hietanen ja Mikko Sani Keski-Tampereen sprinttisuunnistusviikon voittajat

Keski-Tampereen Sprinttiviikko ratkesi

Keski-Tampereen Sprinttiviikon neljä osakisaa on juostu. Tuloslistoilla oli:

• Ensimmäisessä kisassa 26.12.2017 Hatanpäällä 216 kisailijaa.
  • Toisessa osakisassa 31.12.2017 Tammelassa oli 251 kilpailijaa.
  • Kolmas kisa Järvensivussa 1.1.2018: 181 kilpailijaa.
  • Neljäs kisa 6.1.2018  pidettiin Leinola-Linnainmaalla, 240 kilpailijaa.
  • Kaikkiaan tuloslistoilla oli 159 naista ja 220 miestä eli yhteensä 379 eri kisailijaa.

Viimeisessä kisassa Leinolan koululla naisten sarjassa MM-pronssimitalisti Venla Harju näytti kaapin paikan ottaen ylivoimaisen voiton – niin km-vauhdillisesti kuin tasoituksellisestikin laskien.

Naisten sarjan yhteiskisassa Silja Yli-Hietanen, 14, oli jo varmistanut voittonsa vakuuttavalla sijasarjallaan 1 + 4 + 1 ja viimeisessä kisassa 3. sija. Näin Silja keräsi kolmesta parhaasta kisastaan 143 pistettä.

Ennen viimeistä kisaa mitaleille oli peräti 12 kisailijalla mahdollisuus. Kangasalan Jaana Pietilä-Annala otti viimeisessä kisassa Venlan jälkeen kakkossijan ja nousi samalla kakkoseksi myös yhteispistekisassa 122 pisteellään. Jaana oli ekassa kisassa 8., toisessa kisassa 2. ja vikassa kisassa 2.

Kolmanneksi yhteispisteissä sijoittui Vesilahden Tessa Salmia, 15. Tessan sijasarja 6. + 7. + 2. ja yhteispisteet 112 pistettä.

Miesten sarjan voitto ratkesi yhden pisteen erolla

Miesten sarjassa voiton veisi joko Teemu Oksanen (H18) tai Mikko Sani (H65). Teemu johti ennen viimeistä kisaa 132 pisteellään (sijat 3., 3. ja 2.). Mikolla oli sijat 1. (50 pist) ja 2. (46 pist), mutta kolmannesta kisasta hylsy ja 1 piste. Ja koska Teemu ei ollut viimeisessä kisassa mukana, niin Mikon olisi pitänyt olla vähintään 5., jotta Mikko nousisi yhdellä pisteellä voittoon.

Maaliin tultuaan Mikko ei ollut lainkaan tyytyväinen juoksuunsa. “Menin sillä 9. rastilla sen aidan väärälle puolelle ja siinä tuli iso ylimääräinen lenkki. En kyllä katsonut rastimääritettä eikä muutenkaan oikein ollut tänään kulkupäivä”, kertoi Mikko maalissa.

Viimeisen kisan voitti Jarkko Huovila, H40, nousten samalla yhteispisteissä kolmanneksi 127 pisteellään. Viimeisen kisan kakkosena oli Jussi Suna. Kolmas Harri Hytönen ja neljäs Sakari Koivuniemi. Ja kuinka ollakaan viidenneksi sijoittui Mikko Sani ja näin Mikko nousi kuin nousikin kokonaiskisan voittajaksi yhden pisteen erolla Teemu Oksaseen: 133 – 132.

Järjestyksessään 4. Keski-Tampereen Sprinttiviikko onnistui jälleen erinomaisesti. Suunnistusliiton Rastilippu-palvelu oli nyt pilottikäytössä ja sillä sai hoitaa ilmoittautumisen. Palvelu on vielä kehitysvaiheessa ja pian päätetään, otetaanko se keväällä Tampereen Iltarasteilla käyttöön.

Teksti ja kuvat: Lammikko